sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Voileipäkakku lohesta


Määrä sopii neljälle henkilölle, kun tarjottavana ei ole muuta isompaa. Syötiin kolmistaan brunssilla ja yhden osuus jäi syömättä. Sopii hyvin tarjoitavaksi kuohuviinin (Bernard-Massard Cuvée de l'Ecussion Brut) ja hedelmien kanssa.

Voileipäkakku on hyvä ruoka brunssille, sillä pohja tulee tehdä valmiiksi edellisenä päivänä. Aamuksi ei jää kuin koristelu ja brunssin valmistaja saa itsekin nukkua hieman pidempään.

Aloita täytteen tekemisellä. Vatkaa ranskankerma ja juusto sekaisin muutaman minuutin ajan, jotta siitä tulee ilmavampi kuin vain aineet olisi sekoitettu keskenään. Sekoita joukkoon pieneksi paloiteltu kylmäsavulohi, tilli ja pippuria.


Leikkaa paahtolivistä reunat pois ja asettele ensimmäiset 3 paahtoleipää tarjoiluastian pohjalle. Levitä paahtoleipien päälle kerros täytettä sekä savulohta. Muista kostuttaa paahtoleivät sivelemälllä niiden päälle sitruunavettä. Itse unohdin kostuttaa yhden kerroksen. Lisää päähtoleipiä ja täytettä siten, että päällimmäiseksi jää paahtoleipäkerros. Kostuta viimeisinkin paahtoleipäkerros ja laita elmukelmu kakun päälle. Siirrä kakku jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää.

Koristele kakku ennen tarjoilua.

Täyte:

12 paahtoleipäviipaletta (6 ruis ja 6 monivilja)

100g kylmäsavulohta
200g ranskankermaa
200g tuorejuustoa (ruohosipuli)
nippu tilliä (ota talteen muutama palanen koristelua varten)
hieman pippuria

400g savustettua lohta

Kostuttamiseen sitruunavettä (1/4 sitruunaa, 3/4 vettä). Tein sitruunavetta yhden desilitran ja ihan kaikki ei mennyt.

Koristeluun:
puolikas kuorittu kurkku
jääsalaattia
tilliä
sitruunaa
kalamon-oliiveja
n. 50g kylmäsavulohta
150g maustamatonta tuorejuustoa (juustoa kannatta hieman ohentaa esim. maidolla)




2 kommenttia:

  1. Juha, mä todellakin lupaan tehdä ne sormenpäättömät sormikkaat sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odottelen jo niitä kuumeisesti! Niillä on niin hyvä käyttää ipadia kylmällä säällä :)

      Poista