lauantai 15. marraskuuta 2014
Lohiburgerit
Näistä lohiburgereista tuli tosi herkullisia. Ne eivät olleet kuivia ja tylsiä niinkuin kaikki aiemmin syömämme lohiburgerit. Lohiburgerit kunniaan (näitä muuten tehtiin kolmen päivän aikana kolme kertaa kahdessa taloudessa)! Tosi nopea ja simppeli ohje ja burgerit pysyvät hyvin kasassa ilman munaa tai muita sideaineita.
Lohiburgerit
kuuteen burgeriin (kahdesta tulee tosi täyteen)
Lohipihvit:
n. 700g nahatonta ja ruodotonta tuoretta lohta tai kirjolohta
1/2 pieni punasipuli hienonnettuna
1/2 puntillinen tuoretta tilliä hienonnettuna
1 rkl hunajaa
1 rkl piparjuuritahnaa
suolaa
pippuria
Kastike:
1 dl majoneesi
1/2 puntillinen tuoretta tilliä hienonnettuna
1 rkl dijon sinappia
1 rkl piparjuuritahnaa
1 rkl hunajaa
Lisäksi:
Avokado
Salaatinlehtiä
Punasipulia ohuina viipailena
Sämpylöitä tai ruispaloja
Hienonna lohi monitoimikoneessa tai veitsellä pieniksi kuutioksi. Sekoita lohimassan joukkoon puolet hienonnetusta tillipuntista ja punasipulista sekä ruokalusikallinen hunajaa ja piparjuuritahnaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Vaivaa massa käsin sekaisin.
Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Viipaloi avokado ja ylijäänyt puolikas punasipulista.
Muotoile kuusi hampurilaispihvin mallista lohipihviä lohimassasta. Paista pihvejä korkealla keskilämmpöllä 2-3 minuuttia per puoli (riippuen kuinka kypsiä pihveistä haluat, 3min per puoli pihveistä tulee täysin kypsiä). Paahda leivät, Laita pohjapalan päälle salaattia, punasipulia, lohipihvi, majoneesia ja lopuksi avokadot ja leivän kansipala. Nauti heti.
Lähde: http://www.seriouseats.com/recipes/2014/09/salmon-burgers-avocado-dill-horseradish-one-pot-wonder-salmon-burgers-sandwich-recipe.html
sunnuntai 21. syyskuuta 2014
Sinisimpukkarisotto
Töölön Museokadun Hellasta ja Herkusta saa mainiota espanjalaista kanalientä (myös luomuna!) sekä ihania risottoriisejä. Mitä parempi riisi, sitä kermaisempi risotto:)
Sinisimpukkarisotto
neljälle
1,5kg sinisimpukoita
2 banaanishalottisipulia
2 valkosipulinkynttä
2 dl kuivaa valkoviiniä
3,5 dl risottoriisiä (esim. arborio, carnaroli)
3 kypsää tomaattia kaltattuna ja pilkottuna
1 litra hyvää kanalientä
1 sitruuna
valkopippuria
mietoja chilihiutaleita, kuten espelette, aleppo tai kochugaru
(raastettua parmesania)
oliiviöljyä
Käy simpukat läpi ja poista sulkeutuneet ja rikkinäiset simpukat. Hienonna valkosipuli ja shalotti. Kuulota sipulit matalassa katilassa tai suorareunaisella pannulla. Lisää lämpöä, ja kaada joukkoon valkoviini ja simpukat. Sulje kansi ja anna simpukoiden kypsyä välillä ravistellen pannua. Kun simpukat ovat auenneet, nosta ne syrjään reikäkauhalla. Lisää liemeen tomaatit. Anna valkoviini-tomaatti-sipuliliemen haihtua. Varo, ettei sipuliseos ala palaa! Kun liemi on haihtunut, voit lisätä hieman öljyä ja riisit. Kuullota riisiä hetki, ja lisää lämmitettyä kanalientä kauhallinen kerrallaan. Lisää myös pari hyppysellistä sahramia. Sekoita riisiä jatkuvasti ja kun liemi on haihtunut, lisää uusi kauhallinen. Tässä kestää noin kaksikymmentä minuuttia. Maistele riisiä usein, jotta se on ei ylikypsy. Valmis risotto saa olla hieman löysää, kunhan liemi on ehtinyt suurustua kermaiseksi. Mikäli liemi loppuu kesken, lisää hieman lämmitettyä vettä. Kun risotto kypsyy, poista simpukat kuoristaan. Jätä muutama kokokainen simpukka koristeeksi.
Kun risotto on al denteä, sekoita joukkoon puolikkaan sitruunan mehu, (raastettu parmesanjuusto) sekä kuoritut simpukat. Tarjoile lämmitetyiltä lautasilta ja koristele chilihiutaleilla, kokonaisilla simpukoilla ja sitruunanlohkolla. Jos haluat jotain vihreää lautasella, lisää koristeeksi muutamia lehtipersiljanlehtiä.
keskiviikko 20. elokuuta 2014
Jäähdytettyä kesäkurpitsakeittoa ja shisonlehti wrappeja
Tilasimme Tammisaaresta Långötorpin puutarhasta vihannesboksin, jonka noudimme Torkkelinmäestä Helsingistä tietämättä sen enempää mitä vihanneksia laatikko pitää sisällään. Kotiin päästyä tutustuimme pakkauksen sisältöön ja innokkaina mietimme mitä kaikkea niistä voimme valmistaa.
Kaikki boksin vihannekset eivät päässeet kuvaan mukaan.
Päädyimme valmistamaan kylmänä nautittavaa mintulla maustettua kesäkurpitsakeittoa, jonka saimme koristella vihannesboxissa mukana olleilla kukilla. Lisäksi teimme shisonlehtiwrappeja, jotka täytimme sushiriisillä, porkkanan ja kurkun viipaleilla sekä lohella.
Jäähdytetty kesäkurpitsakeitto:
Mallia reseptiin otimme täältä:
n. 1kg kesäkurpitsaa
3 valkosipulin kynttä
2 sipulia, vihreät osat mukaan
Suolaa
Mustapippuria
n. puoli litraa vettä
2,5 dl maustamatonta jogurttia
3 rkl oliiviöjlyä
tuoretta minttua
Kuullota kattilassa miedolla lämmöllä hienonnetut sipulit ja valkosipuli. Älä päästä ruskistumaan. Lisää joukkoon kesäkurpitsan viipaleet, suolaa ja pippuria ja anna niiden muhia muutamia minuutteja välillä sekoitellen. Lisää joukkoon vettä sen verran että vesi juuri ja juuri peittää kurpitsat. Keitä hiljalleen n. 10-15 minuutta. Nosta kattila levyltä ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää joukkoon tuoretta minttua ja jogurtti ja sekoita hyvin. Lisää suolaa maun mukaan. Jäähdytä keitto ja laita jääkaappiin. Tarjoile kylmänä. Keiton voi koristella esim. kukilla jos saatavilla (samettikukka, ruiskukka, kehäkukka) ja joukkoon voi myös laittaa vaikka krutonkeja.
Shisonlehtiwrappeja
Shisonlehtiä, yksi lehti per wrappi
Raakoja porkkanan viipaleita
Kurkun viipaleita
Paistettua lohta
Sushiriisiä keitettynä ja suolattuna
Coctailtikkuja
Laita shisonlehti alustalle ja asettele päälle täytteet. Kääri lehti täytteiden ympärille ja sulje cocktailtikulla. Nautiskele soija-seesaminsiemen dippikastikkeen kanssa.
Coctailtikkuja
Laita shisonlehti alustalle ja asettele päälle täytteet. Kääri lehti täytteiden ympärille ja sulje cocktailtikulla. Nautiskele soija-seesaminsiemen dippikastikkeen kanssa.
lauantai 14. kesäkuuta 2014
Raikas keväinen kaalisalaatti ja limelohi
Limenkuori on mahtava mauste, joka menee usein hävikkiin. Siitä tulee supersimppeli ja maittava marinadi kalalle. Jos minulla ei olisi maailman sympaattisimpia kanoja kuopsuttamassa mökillämme, voisin suositella sitä myös broilerille. Mutta uudet ystäväni ovat vierottaneet minut kanaruuista ja saaneet minut parempien kananmunaherkkujen makuun.:) Niiden munista tulee muuten niin hyvää majoneesia, ettei voi käsittää! Pitäisi siis varmaan tehdä myös klassisempaa coleslawta majoneesilla, mutta kun: avocado. on. hyvää!
Raikas kaalisalaatti
reilu määrä kahdelle pääruuaksi, tai useammalle lisukkeeksi
pieni varhaiskaali, noin 400 grammaa
iso avocado
2 kevätsipulia (tai salaattisipulia, punasipulia, valkosipulia..)
punainen chili (siemenet poistettuna)
korianteripuska (tai muita yrttejä)
2 limen mehu (noin 0,5dl mehua, tai sitruunamehua tai lime+sitruunaseosta)
0,5 dl neitsytoliiviöljyä
1 rkl kookossokeria (tai vastaavaa ruskeaa sokeria)
mustapippuria
suolaa
(muutama ruokalusikallinen paahdettuja seesamin- tai kurpitsansiemeniä)
Suikaloi kaali ohueksi, kuutioi avocado pieniksi paloiksi ja hienonna kevätsipulit, chili sekä korianteri. Sekoita limen mehu, oliiviöljy sekä sokeri keskenään ja kaada salaatin joukkoon. (Lisää siemenet.) Rouhi päälle suolaa ja mustapippuria. Sekoita. Valmis!
Limelohi
kahdelle
noin 300-400grammaa lohta
marinadi
noin 1 tl suolaa
kahden limen kuori raastettuna (vain vihreä osa)
1-2 tl mietoja chilihiutaleita, kuten korealaista gochugarua
2 rkl oliiviöljyä
mustapippuria
Sekoita marinandin ainekset keskenään. Sivele lohien päälle ja paista haluttuun kypsyyteen pannulla tai grillaa grillissä. Medium on minun mieleeni.
keskiviikko 30. huhtikuuta 2014
Vegaanikuukausi ohi
Meillä oli huhtikuun ajan käynnissä vegaanikisa, jossa jokaisesta ei-veganiisesta ruoasta, sai yhden miinuspisteen. Vegaanikuukauden päättymisen kunniaksi nyt keittiössä valmituu kisan häviäjan tekemä ateria. Samalla on hyvä kirjoittaa muistiin kaikki hyvät ruoka-aineet, jotka löysimme kuukauden aikana. Monet niistä tulevat varmasti pysyväksi osaksi ruokavaliotamme.
1. Maustetut tofut. Löysimme kahta aivan mahtavaa tofua. Toinen löytyi Kampin Ruohonjuuresta, Taifun manteli-sesamsiemen tofu sekä Vianan hazelnut tofu, jonka löysimme Hakaniemen Ekolosta. Molemmat ovat todella hyviä sellaisenaan vaikka suoraan leivän päälle ohuina siivuina. Nämä tofut ovat valmiiksi hyvin kiinteitä. Niitä voi lisätä myös esim. saalaatin joukkossa tai vaikka paistaa pannulla ja lisätä pastaan.
2. Öljyhampun siemenet. Näitä tuli lisättyä sellaisenaan lopuksi esim pastojen päälle tai leivän. Siemenet ovat mukavan rouskuvia ja sisältävät hyviä rasvoja.
3. Panko. Tuo kasvisruoan mukaan täyteläisyyttä ja krapularuokamaisuutta ( = epäterveellisyyttä, vegaaninen pizza). Näitä löytyi mm. Hakaniemen Vii-Voanista ja Herttoniemen Hertasta.
4. Cashewkerma. Pähkinäpohjaiset täyteläiset kastikeet toivat hyvän lisän moniin ruokiin.
5. Itsetehdyt myslipatukat. Näistä saa jatkokehitettynä vaikka hyviä vaellusruokia. Aiemmin emme ole vaivaituneet näitä tekemään, mutta nyt tuli tarpeeseen.
6. Oluthiiva. Tämä oli hyvää mm. pastan päällä juuston korvikkeena. Sisältää B12 vitamiinia, jota vegaaniravinnon syöjän on vaikeampi saada (yleensa saadaan lihasta, kalasta ja maitovalmisteista).
maanantai 28. huhtikuuta 2014
Ihanat vegaaniset pizzat
Teimme pääsiäisenä vegepizzahaasteen, jossa neljä henkilöä kehitti tai valitsi reseptin ja valmisti vegaanisen pizzan. Kaikista tuli aivan erinomaisia ja hyvin, hyvin erilaisia.
Kukaan meistä ei käyttänyt vegaanisia juustonkorvikkeita, eikä italailainen pizza edes tarvitse juustoa. Juuston tilalta voi laittaa muutakin rasvaista, kuten lorauttaa päälle hyvää oliiviöljyä, tai öljyssä pyöriteltyjä panko-korppujauhoja (oi namnam, ja nämä muuten voittavat ison osan juustoista!). Maistoimme Cheezlyn mozzarellan makuista kasvisrasvavalmistetta, mutta maku muistutti enemmän kyyneliä ja tiskiainetta kuin mozzarellaa. Herkulliseen vegaaniruokaan ei mielestämme tarvitse laittaa kalliita teollisen makuisia korvikkeita. Tämmöinen vegeruoka häviää myös omnivorien suuhun kahden pizzan per mies voimin ;)
Meidän tiukassa äänestyksessä parhaan vegaanisen pizzan tittelin voitti ihanan suolainen ja pizzatäyteläinen krapulapizza. Ette taatusti kaipaa tähän mitään muuta. Panko-korppujauhoja saa mm. itäimaisista ruokakaupoista (esim. ViiVoan Hakaniemessä) ja joidenkin hyvinvarustettujen kauppojen aasiahyllyltä (mm. K-kauppa Hertta Herttoniemessä).
Krapulapizza
pieni pizzapohja (esim. neljäsosa tästä)
tomaattikastiketta
1 dl pankoa
Paahda pinjansiemenet. Napsi parsojen puiset jalat pois. Leikkaa punasipulit kaariksi. Pyörittele molemmat oliiviöljyssä, suolassa ja pippurissa. Asettele pizzan päälle (huom. kuvan kaltainen parsa-asetelma näyttää söpöltä kevätkimpulta, mutta parsat pyörivät helposti pizzapohjan päältä pois, parsojen pilkkominen pienemmiksi voi helpottaa). Paista uunissa täydellä teholla noin kuusi minuuttia. Koristele pinjansiemenillä ja oliiviöljyllä.
pieni pizzapohja (esim neljäsosa tästä)
tomaattikastiketta
puolikas munakoiso
70g aurinkokuivattuja tomaatteja
100g herkkusieniä
tuoretta rucolaa
tuoretta basilikaa
balsamicoa
oliiviöljyä
pinjansiemeniä
Valmista aluksi herkkusienet ja munakoisot. Putsaa sienet ja pyörittele pienessä määrässä oliiviöljyä. Aseta sienet uunipellille, ripottele päälle hieman suolaa ja mustapippuria ja laita uuniin hieman alle tunniksi 175 asteeseen. Sieniä odotellessa viipaloi munakoisot ja kypsytä ne pannulla välillä voidellen oliiviöljyllä. Paahda pinjansiemenet.
Levitä pizzapohjan päälle tomaattikastike, munakoisot, aurinkokuivatut tomaatit ja herkkusienet. Laita kuumaan uuniin (yli 250 astetta) n. 7 minuutiksi. Lopuksi ripottele pizzan päälle rucolaa, basilikaa ja pinjansiemeniä sekä hieman oliiviöljyä ja balsamicoa.
Kukaan meistä ei käyttänyt vegaanisia juustonkorvikkeita, eikä italailainen pizza edes tarvitse juustoa. Juuston tilalta voi laittaa muutakin rasvaista, kuten lorauttaa päälle hyvää oliiviöljyä, tai öljyssä pyöriteltyjä panko-korppujauhoja (oi namnam, ja nämä muuten voittavat ison osan juustoista!). Maistoimme Cheezlyn mozzarellan makuista kasvisrasvavalmistetta, mutta maku muistutti enemmän kyyneliä ja tiskiainetta kuin mozzarellaa. Herkulliseen vegaaniruokaan ei mielestämme tarvitse laittaa kalliita teollisen makuisia korvikkeita. Tämmöinen vegeruoka häviää myös omnivorien suuhun kahden pizzan per mies voimin ;)
Meidän tiukassa äänestyksessä parhaan vegaanisen pizzan tittelin voitti ihanan suolainen ja pizzatäyteläinen krapulapizza. Ette taatusti kaipaa tähän mitään muuta. Panko-korppujauhoja saa mm. itäimaisista ruokakaupoista (esim. ViiVoan Hakaniemessä) ja joidenkin hyvinvarustettujen kauppojen aasiahyllyltä (mm. K-kauppa Hertta Herttoniemessä).
Krapulapizza
pieni pizzapohja (esim. neljäsosa tästä)
tomaattikastiketta
1 dl pankoa
valkosipulinkynsi
0,5 dl kalamataoliiveita
0.5 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
pieni venäläininen suolakurkku
pieni punainen paprika
tuoretta basilikaa
neitsytoliiviöljyä
0,5 dl kalamataoliiveita
0.5 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
pieni venäläininen suolakurkku
pieni punainen paprika
tuoretta basilikaa
neitsytoliiviöljyä
mustapippuria ja suolaa
Purista pankon sekaan valkosipulinkynnet ja sekoita siihen 1-2 rkl oliiviöljyä sekä hyppysellinen suolaa ja mustapippuria.
Aurinkokuivatut tomaatit, oliivit ja suolakurkut pilkotaan paloiksi. Leikkaa paprika suikaleiksi ja paista pannulla. Laita pizzan pohjalle ohut kerros tomaattikastiketta ja asettele sen päälle aurinkokuivattuja tomaatteja, kalamataoliiveita ja suolakurkkupaloja. ja paprikaviipaleita. Ripottele pinnalle panko. Paista uunissa maksimilämpötilalla (uunissa valmiiksi lämmitelyllä leivinpellillä) noin seitsemän minuuttia. Ripottele päälle neitsytoliiviöljyä ja revi hieman tuoretta basilikaa.
Purista pankon sekaan valkosipulinkynnet ja sekoita siihen 1-2 rkl oliiviöljyä sekä hyppysellinen suolaa ja mustapippuria.
Aurinkokuivatut tomaatit, oliivit ja suolakurkut pilkotaan paloiksi. Leikkaa paprika suikaleiksi ja paista pannulla. Laita pizzan pohjalle ohut kerros tomaattikastiketta ja asettele sen päälle aurinkokuivattuja tomaatteja, kalamataoliiveita ja suolakurkkupaloja. ja paprikaviipaleita. Ripottele pinnalle panko. Paista uunissa maksimilämpötilalla (uunissa valmiiksi lämmitelyllä leivinpellillä) noin seitsemän minuuttia. Ripottele päälle neitsytoliiviöljyä ja revi hieman tuoretta basilikaa.
pieni pizzapohja (esim neljäsosa tämä)
puntti parsaa
puolikas punasipuli
pinjansiemeniä
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
Paahda pinjansiemenet. Napsi parsojen puiset jalat pois. Leikkaa punasipulit kaariksi. Pyörittele molemmat oliiviöljyssä, suolassa ja pippurissa. Asettele pizzan päälle (huom. kuvan kaltainen parsa-asetelma näyttää söpöltä kevätkimpulta, mutta parsat pyörivät helposti pizzapohjan päältä pois, parsojen pilkkominen pienemmiksi voi helpottaa). Paista uunissa täydellä teholla noin kuusi minuuttia. Koristele pinjansiemenillä ja oliiviöljyllä.
Munakoiso-paprikakastike pohalla, päällä paprikaa, tomaattia, sipulia, oliiveitä, savupaprikajauhetta, yrttejä ja chiliä.
Tarkempaa reseptiä odotellessa...
Ronski kasvispizza
Tarkempaa reseptiä odotellessa...
Ronski kasvispizza
pieni pizzapohja (esim neljäsosa tästä)
tomaattikastiketta
puolikas munakoiso
70g aurinkokuivattuja tomaatteja
100g herkkusieniä
tuoretta rucolaa
tuoretta basilikaa
balsamicoa
oliiviöljyä
pinjansiemeniä
Valmista aluksi herkkusienet ja munakoisot. Putsaa sienet ja pyörittele pienessä määrässä oliiviöljyä. Aseta sienet uunipellille, ripottele päälle hieman suolaa ja mustapippuria ja laita uuniin hieman alle tunniksi 175 asteeseen. Sieniä odotellessa viipaloi munakoisot ja kypsytä ne pannulla välillä voidellen oliiviöljyllä. Paahda pinjansiemenet.
Levitä pizzapohjan päälle tomaattikastike, munakoisot, aurinkokuivatut tomaatit ja herkkusienet. Laita kuumaan uuniin (yli 250 astetta) n. 7 minuutiksi. Lopuksi ripottele pizzan päälle rucolaa, basilikaa ja pinjansiemeniä sekä hieman oliiviöljyä ja balsamicoa.
keskiviikko 16. huhtikuuta 2014
Mahtavat vegaaniset tortillat
Nämä tortillat ovat suurherkkua, koska cashew-chipotlekastike on niin namia. Täytteeksi voit laittaa melkein mitä vain, mutta suosittelemme erityisesti paahdettuja herkkusieniä.
Vegaaniset tortillat
neljälle
Punasipuli
3 valkosipulinkynttä
Pussi pakastemaissia
Purkki kidneypapuja valutettuna ja huuhdeltuna
Vihanneksia (käytin 2 paprikaa, kesäkurpitsa, 2 sellerin vartta)
Tofua
Herkkusieniä
Öljyä
Suolaa ja pippuria
Tuoretta korianteria
Limejä
Tortillakuoria
Herkkusienet: Leikkaa isot herkkusienet neljään lohkoon, keskikokoiset kahteen ja pienet voit jättää kokonaisiksi. Pyöritä herkkusieni viipaleet tilkassa öljyä ja levitä uunipellille. Rouhi päälle hieman suolaa ja pippuria. Paista 175 asteisessa uunissa noin tunnin.
Tofut: Paista tofut öljyssä ja mausta ne suolalla, chilillä ja pippurilla.
Papu-maissitäyte: Hienonna punasipuli ja valkosipulit. Kuulota niitä öljyssä. Lisää joukkoon pakastemaissi ja pavut sekä pari teelusikallista mausteseosta. Lämmitä.
Kasvistäyte: Paista kasvikset öljyssä pannussa erissä hieman rusehtuneiksi. Mausta mausteseoksella.
Nauti: Laita täytteitä vehnätortilla kuoreen ja lämmitä mikrossa. Lisää päälle cashewkastiketta, limemehua ja tuoretta korianteria.
Mausteseos
1 tl cayennepippuria
2 tl jauhettua jeeraa
1 tl valkosipulisuolaa
1 tl savusuolaa
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl chilihiutaleita
1 tl mustapippuria
Sekoita.
Cashew-chipotlekastike
Tämä loppui kesken, on ehkä aiheellista tuplata, kolminkertaistaa tai ehkä jopa kymmenkertaistaa resepti!
1,5 dl cashewpähkinöitä
2 chipotle chiliä adobossa (saatavina tölkissä isommista ruokakaupoista meksiko-osastolta, ylijääneet voi pakastaa annospusseissa)
1 valkosipulin kynsi
1 tl marmitea (tai hieman soijaa)
tilkka limemehua
noin 1 dl vettä
Paahda cashewpähkinät pannulla (tai käytä sellaisenaan). Laita kaikki aineet monitoimikoneella ja blendaa tasaiseksi.
Lähteet: Idea kastikkeeseen täältä.
neljälle
Punasipuli
3 valkosipulinkynttä
Pussi pakastemaissia
Purkki kidneypapuja valutettuna ja huuhdeltuna
Vihanneksia (käytin 2 paprikaa, kesäkurpitsa, 2 sellerin vartta)
Tofua
Herkkusieniä
Öljyä
Suolaa ja pippuria
Tuoretta korianteria
Limejä
Tortillakuoria
Herkkusienet: Leikkaa isot herkkusienet neljään lohkoon, keskikokoiset kahteen ja pienet voit jättää kokonaisiksi. Pyöritä herkkusieni viipaleet tilkassa öljyä ja levitä uunipellille. Rouhi päälle hieman suolaa ja pippuria. Paista 175 asteisessa uunissa noin tunnin.
Tofut: Paista tofut öljyssä ja mausta ne suolalla, chilillä ja pippurilla.
Papu-maissitäyte: Hienonna punasipuli ja valkosipulit. Kuulota niitä öljyssä. Lisää joukkoon pakastemaissi ja pavut sekä pari teelusikallista mausteseosta. Lämmitä.
Kasvistäyte: Paista kasvikset öljyssä pannussa erissä hieman rusehtuneiksi. Mausta mausteseoksella.
Nauti: Laita täytteitä vehnätortilla kuoreen ja lämmitä mikrossa. Lisää päälle cashewkastiketta, limemehua ja tuoretta korianteria.
Mausteseos
1 tl cayennepippuria
2 tl jauhettua jeeraa
1 tl valkosipulisuolaa
1 tl savusuolaa
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl chilihiutaleita
1 tl mustapippuria
Sekoita.
Cashew-chipotlekastike
Tämä loppui kesken, on ehkä aiheellista tuplata, kolminkertaistaa tai ehkä jopa kymmenkertaistaa resepti!
1,5 dl cashewpähkinöitä
2 chipotle chiliä adobossa (saatavina tölkissä isommista ruokakaupoista meksiko-osastolta, ylijääneet voi pakastaa annospusseissa)
1 valkosipulin kynsi
1 tl marmitea (tai hieman soijaa)
tilkka limemehua
noin 1 dl vettä
Paahda cashewpähkinät pannulla (tai käytä sellaisenaan). Laita kaikki aineet monitoimikoneella ja blendaa tasaiseksi.
Lähteet: Idea kastikkeeseen täältä.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)