keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Paahtopaistisalaatti


Tämän tyyppistä paahtopaistisalaattia saa New Yorkin supermarkettien take-awaypuolelta. Lisäksi oli kuivattuja karpaloita, ja ne varmasti sopisivatkin erinomaisesti. Salaattikastikkeeksi sopii varmasti monenlainen öljy-etikkasekoitus.




2 karitsan paahtopaistia
2 valkosipulinkynttä
suolaa ja pippuria

100 g homejuustoa
erilaisia salaatteja
paahdettuja pekaanipähkinöitä
kirsikkatomaatteja

salaattikastike:
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamicoa
1 tl kalakastiketta
2 tl sirachaa
1 limen mehu
pieni pala inkivääriä hiennonnettuna
valkosipulin kynsi hienonnettuna

Ota paistit huoneenlämpöön.

Sekoita salaattikastikkeen aineet hyvin. Maista ja sovella.
Paahda pekaanipähkinät pannulla.
Pilko salaatit, lisää kirsikkatomaatit. Pilko homejuusto. Sekoita kastike joukkoon.
Ruskista paahtopaistit valurautapannussa oliiviöljyssä, lisää mukaan valkosipulin siivut. Laita pannu 150 asteiseen uuniin, ja kuumenna kunnes paisti on 52 astetta sisältä. (noin 10 min)
Nosta pannu uunista, ja kääri lihanpalat folioon, jossa on suolaa, pippuria sekä pannusta otettua öljyä, valkosipulinviipaleita. Anna vetäytyä 15 min. Paloittele. Asettele paistin palat lautaselle salaattien ja pekaanipähkinöiden päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti