keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Salt&pepper tofu

Tämä resepti on kehitetty Farangin "Morning glory, rapeaa suola&pippuri tofua" -annoksen innoittamana.
Tofu:

1 pkt (400g) silken tofua
1 dl vehnäjauhoja/maizenaa (käytin suhteessa 50/50)
1 rkl mustapippuria
1 rkl valkopippuria
1 rkl suolaa
0,5 rkl 5 spice powderia
rypsiöljyä friteeraamiseen

Sekoita jauhot ja mausteet. Kuumenna öljy 180 asteeseen. Pyöritä kuutioidut tofut varovasti jauhoissa (hajoavat helposti). Paista 3-4 erässä kuumassa öljyssä.

Paksoit osterikastikkeessa

6 paksoita pestynä

Keitä paksoit runsaassa vedessä, noin 1 min ajan.

1 punainen chili
2 cm pala inkivääriä
2 valkosipulia
maapähkinäöljyä

Viipaloi chilit, sipulit ja inkivääri. Ruskista nopeasti pienessä kattilassa. Lusikoi syrjään. Lisää kattilaan:

2 rkl osterikastiketta
2 rkl vettä
hyppysellinen palmusokeria

Kuumenna wokin jälkilämmöllä.

Nosta paksoit lautaselle. Kaada päälle osterikastike. Lusikoi päälle chili/inkiväääri/sipuli-seos. Nostele tofukuutiot päälle. Koristelin annoksen vielä taiwanilaisen salt&pepper kanan lisukkeella, eli friteeratuilla thai basilikan lehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti