sunnuntai 25. elokuuta 2013

Kolmenlaista sienipastaa

Kolme erilaista sienipasta reseptiä. Kanttarellit tarjoilin tuhdin kermaisen bourbonilla piristetyn kastikkeen kanssa ja herkkutatittatit kevyesti maustettuna tilkalla sherryä ja sitruunamehua. Punikkitattipastakastikkeen maustoi vuohenmaitojuusto.

Kanttarellikanapasta bourbonilla
kahdelle-kolmelle

300 grammaa kanansuikaleita
1 litra kanttarelleja
1 sipuli
3 kevätsipulinvartta hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria
1,5 dl kuohukermaa
3 rkl bourbonia
2 rkl voita
1 rkl oliiviöljyä
spagettia
parmesanjuustoa

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista niitä hetki voi-oliiviöljyseoksessa. Lisää kananpalat. Kun kanat ovat puolikypsiä, lisää kanttarellit. Hauduta hetki. Mausta suolalla, mustapippurilla ja bourbonilla. Kun lihat ovat kypsiä, lisää joukkuun kerma ja hienonnetut kevätsipulin varret. Tarjoile spagetin ja parmesanjuustoraasteen kanssa.




Simppeli tattipasta
kahdelle-kolmelle

1 litra tatteja
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria
3 rkl shaoshring riisiviiniä tai kuivaa sherryä
tilkka sitruunamehua
3 rkl voita
spagettia
parmesanjuustoa
lehtipersiljaa

Hienonna sipuli, valkosipuli ja lehtipersilja. Paista sipulia, valkosipulia ja tatteja voissa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kun tatit ovat kypsiä lisää joukkoon spagetti, sitruunanmehu, parmesanjuusto ja lehtipersiljasilppu ja sekoita.

Vuohenjuustotattipasta
neljälle


400 grammaa tatteja
4 rkl sherryä
2 rkl voita
1 rkl öljyä
2 shalottisipulia
suolaa
mustapippuria
1 purkki vuohenmaitojuustoa
2 rkl sitruunamehua
2 dl kermaa
persiljaa

Paista shalottisipuleita voissa. Kun ne ovat pehmenneet, lisää joukkoon pilkotut tatit ja voi. Paista miedolla lämmöllä noin 10minuuttia. Lsää joukkoon sherry, kerma ja vuohenmaitojuusto. Sekoita hyvin. Punikkitattien tapauksessa seoksen kannattaa antaa muhia pitkään, noin 20 minuuttia. Lisää lopuksi juokkoon sitruunamehu ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Koristele persiljalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti