Tämän chilin aineslista on todella pitkä, mutta kaikkea ei tarvitse lisätä. Tällä reseptillä chilistä tuli kuitenkin mielettömän herkullista! Kiitos veljelle chiliohjeistuksesta.
Chili
kuudelle, mutta chili on parempaa seuraavana päivänä, joten kannattaa tehdä reilusti!
1 ancho chili
5 kuivattua punaista jalapeno chiliä
1,5 rkl juustokuminan siemeniä
1 rkl korianterin siemeniä
1 tähtianis
2 neilikan kynttä
1/2 tl jauhettua kanelia
1/2 tl jauhettua maustepippuria
1 fond cup, liha, kana tai kasvis
2 laakerinlehteä
1-2 chilipotlea adobo kastikeessa sekä rkl kastiketta
4 rkl worchestershire kastiketta (tai soijaa, jos haluat kasvisruokaa)
4 palaa tummaa suklaata
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 punainen paprika
1 vihreä paprika
1 rkl kuivattua oreganoa
2 tl kuivattua meiramia
1 purkki kuorittuja tomaatteja tomaattiliemessä
auringonkukka- tai rypsiöljyä paistamiseen
2 rkl valkoviinietikkaa tai omenaviinietikkaa
0,5 dl omenamehua
2 rkl sokeria
1 purkki mustapapuja
1 purkki isoja valkoisia papuja
1 purkki kidneypapuja
2 rkl bourbonia
3 rkl masajauhoja
korianteria
juustoraastetta (käytin nuorta goudaa)
avocadoa
Paahda juustokuminan ja korianterin siement, tähtianis sekä neilikan kynnet pannulla ja lopuksi mortteloi ne hienoksi. Paahda pannulla kuivatut chilit. Poista niistä siemenet ja pilko hieman. Lisää chilit kattilaan ja peita ne 6 desillä vettä. Lisää joukkoon yksi fondikuppi ja laakerinlehdet. Anna kiehua kunnes chilit ovat pehmenneet, noin 10 minuuttia. Lisää joukkoon mausteet, chipotle, 4 palaa tummaa sukaata ja 4 rkl worcherstershire kastiketta, nosta laakerinlehdet sivuun ja soseuta seos sauvasekoittimella. Pilko sipuli ja valkosipulinkynnet sekä paprika. Paista sipuleita keraamisessa padassa öljyssä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää joukkoon paprikan palat ja paista vielä pari minuuttia. Lisää joukkoon oregano, meirami ja valkosipuli. Paista vielä hetken ja kaada joukkoon tomaattit, ja pilko ne lastalla. Lisää joukkoon pavut, chilipyree, etikka, sokeri ja omenamehu sekä laakerinlehdet. Anna porista miedolla lämmöllä noin 15-20 minuuttia. Kun paprikat ovat sopivan kypsiä, lisää joukkoon bourbon ja masa-jauhot. Koristele korianterilla, juustoraasteella ja avocadon kuutioilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti