2 purkkia gogreen kikherneitä huuhdeltuna ja valutettuna
2 puristettua valkosipulinkynttä
0.5 dl sitruunamehua (noin yhdestä sitruunasta)
0.5dl neitsytoliiviöljyä
3 ruokalusikallista tahinia
hyppysellinen suolaa
koristeluun: persiljaa/korianteri, hyvää oliiviöljyä ja pinjansiemeniä/kikherneitä
Monitoimikoneessa hienonna kikherneet ja valkosipuli. Lisää joukkoon sitruunamehu, öljy tahini ja suolaa sekä tarvittaessa noin 0.5 dl kylmää vettä, kunnes tasaista tahnaa.
Baba ghanoush eli munakoisotahna
Munakoisoja, noin kilon verran
2 valkosipulinkynttä puristettuna
0.5dl sitruunamehua (noin yhdestä sitruunasta)
3 rkl tahini
0.5 dl neitsytoliiviöljyä
hyppysellinen suolaa
koristeluun: persiljaa/korianteri, hyvää oliiviöljyä ja pinjansiemeniä
Paahda munakoisoja uunissa grillivastuksen alla noin 50-60 minuuttia (koosta riippuen) välillä käänellen, kunnes aivan pehmeitä ja mieluusti mustuneita kuorestaan. Kääri ne folioon tai laita muovipussiiin höyryämään noin kymmeneksi minuutiksi. Halkaise ja kaavi lusikalla sisus siivilään ja anna ylimääräisen nesteen valua pois, noin 15minuutin ajan. Purista joukkoon valkosipuli ja sitruunan mehu. Sekoita hyvin ja lisää joukkoon tahini ja oliiviöljy pienissä erissä samalla haarukalla kiukkuisesti sekoittaen.
Lähde: http://www.seriouseats.com/recipes/2014/02/the-best-baba-ganoush-recipe.html
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti