Roskahaukipihvit
700 grammaa haukifileitä
1 dl ruisleipäjauhoja tai itse murskattuja hapankorppuja
2 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
suolaa ja pippuria
kourallinen tilliä pilkottuna
1 rkl korianterinsiemeniä mortteloituna
1 sitruunankuori raastettuna
pankoa (japanilainen karkea korppujauho)
Kuullota sipulit ja valkosipulit öljyssä. Sekota korppujauhot kermaan ja anna turvota. Jauha haukifileet.
Sekoita hauet, sipulit, korppujauho+kerma ja munat sekä mausteet.
Muotoile pihveiksi ja kuorruta pankolla.
Friteeraa kullanruskeiksi matalassa 180 asteisessa öljyssä molemmilta puolilta.
Paista 200 asteisessa uunissa kypsiksi noin 15-20minuuuttia.
Minä tein pullien kanssa pinaattikastikkeen, koska jääkaapissa ei ollut aineita muuhun. Pinaattikastike on hyvää, kun pinaatit kuullottaa voissa, kaataa joukkoon kermaa ja raastaa päälle pikkuisen muskottia. Mutta perinteinen kylmä kermaviili-tillidippi on aina nappi valinta haukipihveille.
Pinaattikastike
1 pussi pakastepinaattia
1 rkl voita
ripaus vastaraastettua muskottia
1 purkki kuohukermaa
2 rkl jauhoja
suolaa ja pippuria
Kuullota pakastepinaattia voissa. Ripottele joukkoon jauhot. Sekoita ja lisää joukkoon kerma ja anna kiehahtaa. Mausta.
Nam nam! Maistuis :)
VastaaPoista