keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Haukipihvit ja pinaattikastike

Vietämme nyt vegaanikuukautta, eikä uusia kalareseptejä ole tiedossa hetkeen. Mutta koska Muista syödä välillä... -blogissa oli niin loistava haasteaihe, eli roskakala (jolla tarkoitetaan aliarvostettuja kaloja), niin pitää osallistua puhelimen kuvagalleriasta löytyneellä viimekuisella haukireseptillä. Kirjoitin reseptin muistiin, kun oli niin herrrkkua. Nämä iskän kesäkuussa pyytämät haukifileet löytyivät pakkasen pohjalta ja tuoksu niissä ei sulatettuna enään ollut kaikkein freesein. Menköön nyt kärsineen makunsa vuoksi roskakalasammioon hetkeksi. Iskän vaimoineen Intiasta tuomat aromaattiset korianterinsiemenet muuttivat parhaat päivänsä nähneet pakkashauet herkuksi, jota söin seuraavana päivänä kylminä jääkaapin ovella. Mieheni on hullaantunut panko-leivänmuruista. Niillä saa ihanan rapsakan pinnan ja huolitellun luksuksen tuntua arkiruokaan. Veikkaisin, että resepti toimii mahtavasti myös särkikaloilla, joiden ongelma ovat monasti pienet ruodot ja joskus mutainen maku. Ei varmasti mitään, mitä kirpeät korianterinsiement ja sitruunankuori eivät pelasta. Korianterinsiemenillä on muuten väliä. Vuosia vanhoilla ei paljoa tee. Tuoreet tuoksuvat nuuskittaessa suorastaan limonaadille.



Roskahaukipihvit

700 grammaa haukifileitä
1 dl ruisleipäjauhoja tai itse murskattuja hapankorppuja
2 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
suolaa ja pippuria
kourallinen tilliä pilkottuna
1 rkl korianterinsiemeniä mortteloituna
1 sitruunankuori raastettuna
pankoa (japanilainen karkea korppujauho)

Kuullota sipulit ja valkosipulit öljyssä. Sekota korppujauhot kermaan ja anna turvota. Jauha haukifileet.
Sekoita hauet, sipulit, korppujauho+kerma ja munat sekä mausteet.
Muotoile pihveiksi ja kuorruta pankolla.
Friteeraa kullanruskeiksi matalassa 180 asteisessa öljyssä molemmilta puolilta.
Paista 200 asteisessa uunissa kypsiksi noin 15-20minuuuttia.


Minä tein pullien kanssa pinaattikastikkeen, koska jääkaapissa ei ollut aineita muuhun. Pinaattikastike on hyvää, kun pinaatit kuullottaa voissa, kaataa joukkoon kermaa ja raastaa päälle pikkuisen muskottia. Mutta perinteinen kylmä kermaviili-tillidippi on aina nappi valinta haukipihveille.

Pinaattikastike

1 pussi pakastepinaattia
1 rkl voita
ripaus vastaraastettua muskottia
1 purkki kuohukermaa
2 rkl jauhoja
suolaa ja pippuria

Kuullota pakastepinaattia voissa. Ripottele joukkoon jauhot. Sekoita ja lisää joukkoon kerma ja anna kiehahtaa. Mausta.


1 kommentti: