lauantai 16. maaliskuuta 2013

Kukkakimppu äidille macaroneista

Olen menossa huomenna äidin luo kylään, ja aion viedä tuliaisiksi hieman erilaisen kukkakimpun: macaroneista! Maustoin macaronit laventelilla ja ruusulla. Koska kukkakimpussa pitää myös olla jotain vihreää, laitan mukaan aiemmin tekemiäni minttusuklaamacaroneja.



Laventelimacaronit on täytetty laventelinkukilla maustetulla valkosuklaaganachella. Olen tosi tyytyväinen tähän täytteeseen! Laventeli leikkaa sopivasti valkosuklaan makeutta ja täytteeseen tulee ihanan lämmin ja mausteinen maku. 


Ruusumacaroneissa on ruusuvettä kuoressa sekä ruusuvoikreemi täytteenä. Nämä macaronit ovat kuin ranskalaisia prinsessoita vastapainona maalaisromantikoille laventelimacaroneille.


Macaronikuoret

110 grammaa valkuaisia (kolmesta isosta tai neljästä pienestä kananmunasta)
130 grammaa mantelijauhoa
220 grammaa tomusokeria
40 grammaa sokeria
elintarvikeväriä

Työvaiheiden selostus.


Laventelivalkosuklaaganache

0,5 dl kermaa
2 rkl kuivattua laventelia
100 grammaa valkosuklaata

Kiehauta kerma. Lisää siihen laventelinkukinnot ja anna maustua noin puoli tuntia. Rouhi valkosuklaa. Siivilöi ja lämmitä kerma uudelleen. Nosta levyltä ja lisää valkosuklaa rouhe kermaan. Anna sulaa. Kun valkosuklaa on sulanut, sekoita ganache sekaisin nopeasti. Anna jäähtyä ja pursota macaronien väliin.


Ruusukreemi

2 kananmunan valkuaista
1,2 dl sokeria (0.5 cup)
150 grammaa voita
3 rkl ruusuvettä

Laita sokeri ja kananmunan valkuaiset teräskulhoon. Upota kulho poreilevaan veteen ja sekoita sähkövatkaimella kunnes sokeri on liuennut ja seos on lämmintä (noin kolme minuuttia). Nosta kulho vesihauteesta. Sekoita voimakkaasti kunnes seos on kokonaan jäähtynyt ja marenki on kiiltävää ja kiinteää (noin kymmenen minuuttia). Lisää joukkoon voi pienissä erissä. Lisää joukkoon ruusuvesi ja sekoita kunnes sopivan tahmeaa. Sekoita nuolijalla kunnes kreemi tasoittuu.


Lähteet:
Ruusukreemitäyte Martha Stewardin Swiss Meringue Buttercream -reseptillä.
Macaronien ohje Not So Humble Pie -blogista.

1 kommentti: