perjantai 29. maaliskuuta 2013

Sichuanilaiset munakoisot korealaisella vivahteella

Fish-fragrant eggplants on pidetty sichuanilaisruoka, jossa ei kuitenkaan ole kalaa, vaan kastikkeena on yleensä kalan paistoon käytetty makuyhdistelmä. Tein tämän muuten sichuanilaisittain esim. Fuschia Dunlopin reseptiä mukaillen, mutta vaihdoin sichuanilaisen chilipaputahnan (douban) sen Korealaiseen hyvin erilaiseen vastineeseen gochujangiin. Epäilen, että Helsinkiläisravintola Dong Bei Hu valmistaa samaan tapaan herkulliset munakoisonsa korealaisessa kastikkeessa. Herkullista tämä olikin, voi nam!


kahdelle

2 isoa tai 3 pientä (ja mielellään pitkää) munakoisoa
maapähkinä- tai rypsiöljyä
4:n kevätsipulin vihreät osat
4 valkosipulinkynttä
noin kolmen sentin pala inkivääriä
1 dl kanalientä
reilu tl maizenaa sekoitettuna ruokalusikalliseen kylmää vettä
2 rkl gochujangia (tai doubania)
1 tl soijaa
2 tl sokeria
2 tl mustaa riisietikkaa
1 tl seesamiöljyä

Leikkaa munakoisot neljään osaan pitkittäin tai pitkiksi suikaleiksi jos koisosi ovat kovin isoja. Viillä ristikkökuvio munakoisojen pintaan, niin että koison liha paljastuu kuoren alta. Liota munakoisoja kylmässä vedessä 15 minuuttia ja kuivaa. Paista munakoisoja kuumassa  (175 astetta) öljyssä kunnes ne melko kypsiä ja kauniin ruskeita.  Nosta munakoisot öljystä kattilaan ja kaada päälle kiehuvaa vettä. Peitä kannella ja anna hautua pari minuuttia minuuttia. Valuta.
Hienonna valkosipuli, kevätsipuli ja inkivääri. Lisää wokkipannuun muutamaan tilkkaan munakoison paistorasvaa gochujang. Wokkaa noin 20 sekunttia ja lisää sekaan valkosipuli ja inkivääri. Lisää joukkoon soija, kanaliemi sekä sokeri. Lisää joukkoon munakoisot. Paista vielä hetken. Kaada kastikkeeseen maizenavesi. Lisää joukkoon kevätsipuli ja mustariisietikka. Sekoita ja nosta pois lämmöltä. Pirskottele päälle seesamöljyä. Tarjoile riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti