keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Vaniljaiset macaron -leivokset

Lisää macaroneja! Hieman erilaisella reseptillä kuin viimeksi. Maustoin macaronit vaniljatangon siemenillä ja täytin sitruuna-mascarponetäytteelllä (ohje lopussa).


Vaniljamacaronit

3 munan valkuaista
40 grammaa sokeria (noin 4 rkl)
100 grammaa manterlijauhetta
200 grammaa tomusokeria 
siemenet yhdestä vaniljatangosta



Vaahdota 40 grammaa sokeria ja 3 munan valkuaista. Käytin noin 5 tuntia huoneen lämmössä levänneitä valkuaisia (vaikken huomaakaan niiden seisottamisella eroa) ja sokerina Pirkan ruokosokeria. Marenki on valmista, kun se on kiinteää ja kiiltävää. Voit kokeilla nostaa sähkövatkaimen vispilät ylösalaisin. Jos marenki ei lähde valumaan alaspäin, se on valmista. 


Kaada sekaan siivilöty mantelijauho ja tomusokeri ja sekoita massa sopivan notkeaksi nuolialla pyörrittäen.


Vielä lisää!


Massa on sopivaa kun taitokset sen pinnassa tasoittuvat kauniiksi noin 30 sekunnissa.


Pursota kahden euron kolikon kokoisia nappeja leivinpaperille. Kopauta pari kertaa pöytää vasten ja pistä pienellä tikulla pintaan jääneet ilmakuplat rikki. Anna kuorien kuivua noin 30 minuuttia.
Paista uunissa 150 asteessa 14 minuuttia. Anna jäähtyä, irroita leivinpaperista ja täytä mieleiselläsi täytteellä.




Sitruuna-mascarponetäyte

1.5 osaa mascarponejuustoa
1 osa lemon curdia (itsetehtyä tai valmista kaupasta)

Sekoita. Pursota macaronien väliin juuri ennen tarjoilua. 

Helppoa, nopeaa, eikä liian makeaa.
Plussana, lemon curdin valmistukseen menee keltuaisia, mikäli niille halajaa macaronimanian jälkeen käyttöä.

Alkuperäisessä ohjeessa neuvottiin täyttämään macaronit juuri ennen tarjoilua, mutta olin tottelematon ja pursotin kaiken täytteen macaronien väliin heti. Seuraavana päivänä macaronit olivat pehmenneet sisältä liiaksi, mutta tuoreina ne olivat erinomaisia. 



2 kommenttia: