torstai 18. huhtikuuta 2013

Ravut ja currylehdet

Hakaniemestä löytyi currypuun lehtiä. Yhdistimme ne katkarapuihin Rasamalaysian reseptin mukaan. Mmmaukkaita rapuja olivatkin, vaikkakin kurkumalla maustettuna sormiruokana värjäsivät sormet keltaisiksi.




Ravut ja currylehdet
kahdelle

450 grammaa isoja kuorimattomia katkarapuja, noin 12 kpl
hyppysellinen suolaa
rypsi- tai maapähkinäöljyä
kahden curryoksan lehdet
7 linnunsilmächiliä
5 pientä shalottia
1 valkosipulinkynsi
1 tl kurkumajauhetta
1 rkl tamarinditahnaa
0,5 tl sokeria

Huuhtele katkaravut kylmällä vedellä ja kuivaa. Mausta hyppysellisellä suolaa ja jätä marinoitumaan. Leikkaa chilit, valkosipuli ja shalotti hienoksi ja nypi currylehdet irti ja pese ne. Lämmitä muutama ruokalusikallinen öljyä wokissa höyryävän kuumaksi. Paista currylehtiä ja katkarapuja, kunnes ne alkavat muuttua pinkeiksi, vain noin minuutin verran. Nosta pois wokista. 
Lisää hieman öljyä pannuun ja lisää lämmitä. Lisää chilit ja sipulit ja wokkaa noin minuutin ajan. Kaada joukkoon katkaravut ja currylehdet. Lisää kurkuma, tamarindi, sokeri ja wokkaa vielä noin kolme minuuttia. Tarjoile riisin kanssa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti