torstai 18. huhtikuuta 2013

Thaimaalainen basilikakana valmistuu hetkessä

Niinkuin basilikatofukin, basilikakana on superhelppo ja nopea wokkiruoka. Löysin Hakaniemestä pyhäbasilikaa (holy basil eli kraphao), mutta tästä tulee herkullista, tosin hyvin eri makuista myös tavallista basilikaa käyttämällä. Myöskään kastikkeen kanssa ei tarvitse turhia hienostella. Jos kaapissa ei ole kalakastiketta, tummaa soijaa tai osterikastiketta, voit hyvin korvata puuttuvan aineen jollain muista mainituista kastikeaineista. Myös ketjap manis tai muu makea soijakastike sopii hyvin mukaan, mutta jätä silloin sokeri pois. Basilikawokki tarjoillaan riisin sekä usein myös paistetun munan kanssa.







































Thaimaalainen basilikakana, Pad kraphao/Pad horapha

400 g kanan rintafileetä hienonnettuna
6 valkosipulin kynttä
4 pientä shalottia
tuoretta punaista chiliä maun mukaan, käytin 9 linnunsilmächiliä
nippu pyhäbasilikaa, thaibasilikaa tai basilikaa
2 rkl kalakastiketta
1 rkl osterikastiketta
1,5 rkl tummaa soijaa
1 tl palmusokeria tai fariinisokeria
hieman rypsiöljyä paistamiseen

Yhdistä kalakastike, osterikastike, tumma soija ja sokeri. Paista hyvin hienoksi pilkottuja (tai mortteloituja) valkosipulinkynsiä, chilejä ja viipaloituja shalottisipuleita wokissa kuumalla lämmöllä noin 30 sek. Lisää joukkoon kananpalat. Wokkaa noin 2 min, kunnes kana on lähes kypsää. Lisää joukkoon kastike. Sekoita hyvin. Lisää joukkoon basilika. Wokkaa kunnes lehdet pehmenevät. Tarjoile riisin kanssa ja paista halutettasi muna lisukkeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti