sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Lohikäärmerullat

Muistutuksena itselle: tee useammin sushia kotona!



















Lohikäärmemakit
kuusi-seitsemän rullaa

200 g kuorittuja raakoja jättikatkaravunpyrstöjä
tempurajauhoja
öljyä friteeraukseen
puolikas kurkku
100 g kirjolohenmätiä
2-3 avocadoa
hieman sitruunamehua
3-4 norileväarkkia leveyssuunnassa puolitettuna
2 tl sirachakastiketta
2 rkl majoneesia
2 rkl paahdettuja mustia seesaminsiemeniä
valmista sushiriisiä (kts. alla)

Lisäksi tarvitset: bambumaton, mieluusti friteerauslämpömittarin, elmukelmua

Tee katkaraputempura. Sekoita tempurajauhot pakkauksen ohjeen mukaan veteen (tai tee oma taikina) ja friteeraa ravut 170 aseteessa kullanruskeiksi. Nosta jäähtymään. Suikaloi kurkku julienneksi. Puolita avocadot, poista kivi ja kuoret siististi sekä suikaloi hyvin ohuiksi. Tarkoituksena on rakentaa sushirullan päälle limittäiset suomut avocadon viipaleista, joten ne kannattaa leikata tarpeeksi ohuiksi. Ripottele avocadon päälle sitruunamehua, jotteivat ne tummu. Sekoita sirachakastike majoneesin sekaan.

Nosta puolikas noriarkki elmukelmulla päällystetylle bambumatolle sileä puoli alaspäin. Painele ohut kerros sushiriisiä tiiviisti arkin päälle kauttaaltaan. Huljuta välillä sormet puhtaiksi kevyesti riisietikoidussa vedessä. Käännä noriarkki riisipuoli kelmuun päin ja nosta levän päälle yksi rivi kurkkua ja toinen jättikatkarapuja (mikäli ne ovat kovin käpristyneet friteerauksessa puolita ravut, jotta saat ohuemman ja suoremman rivin). Ripottele lopuksi päälle noin teelusikallinen mätiä. Kääri bambumaton kanssa tiiviisti yhteen, purista hyvin ja muotoile hieman neliömäiseksi. Avaa bamburulla ja suorista elmukelmu. Käännä makirulla niin, että saumakohta on sen alapuolella. Asettele päälle avocadosuomut, sulje takaisin kelmuun ja purista bambumaton välissä tiiviiksi. Nosta syrjään ja tee loput makit.

Kun olet valmis tarjoilemaan, siivuta elmukelmussa olevat makit terävällä veitsellä (voit valella veistä etikkavedessä välillä, jotta se ei pääsee liikaa riisittymään). Irrota elmukelmu ja nosta palat tarjoiluastialle. Laita lopuksi päälle ensin ohut vana sirachamajoneesia ja sitten mätiä. Ripottele päälle hieman mustia seesaminsiemeniä. Tarjoile mm. soijan, wasabin tai piparjuuritahnan ja garin kanssa.



Sushiriisi
neljälle ahmatille

n. 7 dl sushiriisiä
n. 1 l vettä
5 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa

Pese riisit hyvin kylmässä vedessä. Keitä riisiä kannen alla n. 15 min tai kunnes vesi on hävinnyt. Tällä välin sekoita etikka, sokeri ja suola keskenään. Lämmitä hieman, jotta sokeri ja suola sulavat joukkoon. Levitä kypsä riisi isoon laakeaan vuokaan ja kaada päälle etikkaseos. Jätä riisi jäähtymään. Riisi kannattaa peittää vaikka keittiöpyyhkeellä, jotta se ei pääse kuivumaan.

Laitoimme riisin keittoveden joukkoon myös 5 cm palasen kombua tuomaan makua.




Lisäksi teimme kaasupolttimella kevyesti grillattuja lohinigireitä sirachamajoneesilla.



Lähde: http://justonecookbook.com/blog/recipes/dragon-roll/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti