keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Mahtavat vegaaniset tortillat

Nämä tortillat ovat suurherkkua, koska cashew-chipotlekastike on niin namia. Täytteeksi voit laittaa melkein mitä vain, mutta suosittelemme erityisesti paahdettuja herkkusieniä.


Vegaaniset tortillat
neljälle

Punasipuli
3 valkosipulinkynttä
Pussi pakastemaissia
Purkki kidneypapuja valutettuna ja huuhdeltuna
Vihanneksia (käytin 2 paprikaa, kesäkurpitsa, 2 sellerin vartta)
Tofua
Herkkusieniä
Öljyä
Suolaa ja pippuria
Tuoretta korianteria
Limejä
Tortillakuoria

Herkkusienet: Leikkaa isot herkkusienet neljään lohkoon, keskikokoiset kahteen ja pienet voit jättää kokonaisiksi. Pyöritä herkkusieni viipaleet tilkassa öljyä ja levitä uunipellille. Rouhi päälle hieman suolaa ja pippuria. Paista 175 asteisessa uunissa noin tunnin.

Tofut: Paista tofut öljyssä ja mausta ne suolalla, chilillä ja pippurilla.

Papu-maissitäyte: Hienonna punasipuli ja valkosipulit. Kuulota niitä öljyssä. Lisää joukkoon pakastemaissi ja pavut sekä pari teelusikallista mausteseosta. Lämmitä.

Kasvistäyte: Paista kasvikset öljyssä pannussa erissä hieman rusehtuneiksi. Mausta mausteseoksella.

Nauti: Laita täytteitä vehnätortilla kuoreen ja lämmitä mikrossa. Lisää päälle cashewkastiketta, limemehua ja tuoretta korianteria.

Mausteseos

1 tl cayennepippuria
2 tl jauhettua jeeraa
1 tl valkosipulisuolaa
1 tl savusuolaa
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl chilihiutaleita
1 tl mustapippuria

Sekoita.

Cashew-chipotlekastike
Tämä loppui kesken, on ehkä aiheellista tuplata, kolminkertaistaa tai ehkä jopa kymmenkertaistaa resepti!

1,5 dl cashewpähkinöitä
2 chipotle chiliä adobossa (saatavina tölkissä isommista ruokakaupoista meksiko-osastolta, ylijääneet voi pakastaa annospusseissa)
1 valkosipulin kynsi
1 tl marmitea (tai hieman soijaa)
tilkka limemehua
noin 1 dl vettä

Paahda cashewpähkinät pannulla (tai käytä sellaisenaan). Laita kaikki aineet monitoimikoneella ja blendaa tasaiseksi.

Lähteet: Idea kastikkeeseen täältä.

1 kommentti: