sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Sinisimpukkarisotto

Töölön Museokadun Hellasta ja Herkusta saa mainiota espanjalaista kanalientä (myös luomuna!) sekä ihania risottoriisejä. Mitä parempi riisi, sitä kermaisempi risotto:)Sinisimpukkarisotto
neljälle

1,5kg sinisimpukoita
2 banaanishalottisipulia
2 valkosipulinkynttä
2 dl kuivaa valkoviiniä
3,5 dl risottoriisiä (esim. arborio, carnaroli)
3 kypsää tomaattia kaltattuna ja pilkottuna
1 litra hyvää kanalientä
1 sitruuna
valkopippuria
mietoja chilihiutaleita, kuten espelette, aleppo tai kochugaru
(raastettua parmesania)
oliiviöljyä

Käy simpukat läpi ja poista sulkeutuneet ja rikkinäiset simpukat. Hienonna valkosipuli ja shalotti. Kuulota sipulit matalassa katilassa tai suorareunaisella pannulla. Lisää lämpöä, ja kaada joukkoon valkoviini ja simpukat. Sulje kansi ja anna simpukoiden kypsyä välillä ravistellen pannua. Kun simpukat ovat auenneet, nosta ne syrjään reikäkauhalla. Lisää liemeen tomaatit. Anna valkoviini-tomaatti-sipuliliemen haihtua. Varo, ettei sipuliseos ala palaa! Kun liemi on haihtunut, voit lisätä hieman öljyä ja riisit. Kuullota riisiä hetki, ja lisää lämmitettyä kanalientä kauhallinen kerrallaan. Lisää myös pari hyppysellistä sahramia. Sekoita riisiä jatkuvasti ja kun liemi on haihtunut, lisää uusi kauhallinen. Tässä kestää noin kaksikymmentä minuuttia. Maistele riisiä usein, jotta se on ei ylikypsy. Valmis risotto saa olla hieman löysää, kunhan liemi on ehtinyt suurustua kermaiseksi. Mikäli liemi loppuu kesken, lisää hieman lämmitettyä vettä. Kun risotto kypsyy, poista simpukat kuoristaan. Jätä muutama kokokainen simpukka koristeeksi.
Kun risotto on al denteä, sekoita joukkoon puolikkaan sitruunan mehu, (raastettu parmesanjuusto) sekä kuoritut simpukat. Tarjoile lämmitetyiltä lautasilta ja koristele chilihiutaleilla, kokonaisilla simpukoilla ja sitruunanlohkolla. Jos haluat jotain vihreää lautasella, lisää koristeeksi muutamia lehtipersiljanlehtiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti