tiistai 3. maaliskuuta 2015

Täplikkään possun hampparit

New Yorkilaisen Spotted Pig -ravintolan hampurilaissämpyläreseptillä tuli aivan mahtavia hampparisämpylöitä. Itse jauhettu rasvaisen lihaisa Black angus -pihvi kruunaa burgerit. 

Hampurilaissämpylä
8 kpl isoja sämpylöitä

118g rasvatonta maitoa
178g vettä
28g sokeria
60g rypsiöljyä
2 tl kuivahiivaa
437g vehnäjauhoja
12 g suolaa
3 XL kananmunaa

Sekoita maito, vesi, sokeri ja kuivahiivaa, ja lämmitä hiivan aktivointilämpöitlaan (42°C). Odota noin 5 min, kunnes pinnalle muodostuu vaahtoa.
Sekoita vehnäjauhot ja suola yleiskoneen kulhoon. Lisää maito-hiiva -seos ja vatkaa taikinakoukulla tasaiseksi. Pysäyttämättä yleiskonetta lisää kaksi kananmunaa yksitellen, ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää rypsiöljy 20g annoksissa samalla tavalla.
Tavoitteena on taikina, joka ei tartu kulhon reunoihin, mutta tarttuu pohjaan. Jos taikina on liian kosteaa, lisää vehnäjauhoja n. 10g kerrallaan ja sekoita tasaiseksi. Kun taikina on sopivaa, sekoita vielä noin 5 minuuttia keskinopeudella. Peitä kulho n. 1,5--2,0 tunniksi, kunnes taikina on tuplaantunut.
Jaa taikina kahdeksaan yhtä suureen osaan. Pyöritä ne palloiksi ja asettele kahdelle leivinpaperille (4kpl/paperi). Voitele pallot öljyllä ja peitä muovikelmulla n. 2 tunniksi, kunnes pallot ovat kaksinkertaistuneet.
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vatkaa viimeinen kananmuna kevyesti ruokalusikalliseen vettä. Paina pallot varovasti noin 5 cm korkeiksi, halkaisijaltaan noin 10 cm kokoisiksi. Voitele pullat vatkatulla kananmunalla ja paista niitä uunissa 7 minuuttia. Voitele pullat uudelleen vatkatulla kananmunalla ja paista niitä noin 15 minuuttia, melko tummiksi. Poista ne uunista ja anna niiden jäähtyä.

Hampurilaispihvit

Jauha noin 200-250 grammaa Black angus naudan etuselkää per ruokailija. Suolaa ja pippuroi reilusti. Paista pihvit 55 asteteisiksi valurautapannulla.

Täytä purilaiset mm. punasipulilla, majoneesilla, salaatilla, tomaatilla, suolakurkulla...

Lähde: http://www.seriouseats.com/recipes/2010/04/the-spotted-pigs-chargrilled-burger-at-home-recipe.html

1 kommentti: