lauantai 8. helmikuuta 2014

Helppo ceviche habanerolla

Ceviche on terveellistä, nopeaa ja eleganttia naposteltavaa. Käytä vain hyvää, tuoretta kalaa. Sitrusmarinointi raakakypsyttää kalan. Jos jätät kalan liian pitkäksi aikaa marinadiin, tulos on hyvin höttöistä ja hyvin hapanta kalaa.

Siikaceviche habanerolla

500 grammaa tuoretta siikaa fileioituna ja ruodottomana
pieni punasipuli hienoksi silputtuna
1 habanero siemenet poistettuna ja hienoksi pilkottuna
puska korianteria hienonnettuna
noin viiden limen mehu (varaa ylimääräisiä)
noin yhden sitruunan mehu
suolaa ja mustapippuria

Leikkaa siikaa kuutioiksi tai suikaleiksi. Sekoita joukkoon sipuli, habanero ja korianteri. Lisää tarpeeksi lime-sitruunamehua, että kalat juuri ja juuri peittyvät. Anna marinoitua noin viisitoista minuuttia. Sekoita välillä. Valuta sitrusmehu pois ja laita ceviche tarjoilukulhoon. Tarjoile itse tehtyjen tortillasipsien kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti