lauantai 22. helmikuuta 2014

Uunimunakoisot lämpimällä karitsa-linssitäytteellä

Näistä tuli todella herkullisia. Lisäsin fetaa pinnalle, sillä sitä sattui olemaan puoli pakettia jääkaapissa. Se ei ole ollenkaan välttämätöntä. Ruoka on hyvää ja tuhtia ilmankin. Olen varma, että tästä saisi myös ihanan kasvisruuan ilman karitsaa. Mikäli sinulla ei ole sumakkia, lisää joukkoon noin ruokalusikallinen sitruunamehua.


Uunimunakoisot

2 munakoisoa
3 valkosipulia
1 sipuli
1 rkl juustokuminaa
1 tl chilihiutaleita (käytin 1 rkl aleppochiliä, joka on hyvin vähätulista)
2 tl oreganoa
1/4 tl kanelia
300 grammaa karitsan jauhelihaa
kourallinen pinjansiemeniä
1 purkki tomaattipyreetä
1 tl sumakkia
1 purkki punaisia linssejä
tuoretta minttua
(fetaa)
oliiviöljyä


Leikkaa munakoisot poikittain kahteen osaan kantoineen. Levitä leikkauspinnoille oliiviöljyä ja suolaa. Laita uunivuokaan leikkauspinnat ylöspäin ja kypsennä 200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia kunnes kypsiä.

Kuullota silputtua valkosipulia, sipulia ja juustokuminaa pannulla miedolla lämmöllä noin 10minuuttia oliiviöljyssä. Lisää joukkoon chili, oregano, kaneli, pinjansiemenet ja lampaan jauheliha. Ruskista ja paista, kunnes karitsa on kypsää, noin kymmenen minuuttia. Lisää tomaattipyree, valutetut linssit ja sumakk. Kypsennä vielä muutama minuutti. Lusikoi seos munakoisojen päälle. Laita pilkotut fetat pinnalle ja kypsennä noin 10 minuuttia. Nosta uunista ja koristele tuoreella mintulla ja hyvällä neitsytoliiviöljyllä.

1 kommentti:

  1. Karitsalla täytetyt munakoisot ovat ihania! Ja tässähän sitä on taas ideaa sen sumakin kättöönkin :-)

    VastaaPoista