torstai 6. helmikuuta 2014

Kukkakaalisosekeitto habanero-gremolatalla

Pehmeän kermainen kasvissosekeitto on hyvää sellaisenaan mutta saa turbo-level-up-boostin kun päälle lisätään kirpeä habanero-gremolata. Tätä teemme uudestaan (ja sitten otamme myös kuvan!). (Teimme uudestaan, vieläkin loistokasta!)

Kukkakaalisosekeitto
kahdelle

1 pienehkö kukkakaali, paloiteltuna
1 iso porkkana (tai pari perunaa)
1 purjo
2 valkosipulinkynttä
1 kana fondikuppi
noin 5 dl vettä
2 dl kuohukermaa
1 rkl voita
1 rkl oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa

Kuullotata purjoa ja valkosipulia miedolla lämmöllä ruskistamatta voi-öljyseoksessa noin 5 minuuttia. Lisää kukkakaali ja porkkana. Kuullota vielä noin 10 minuuttia. Lisää vettä niin, että vihannekset peittyvät. Anna kiehua noin 10 minuuttia, lisää joukkoon kanafondi ja kerma. Soseuta blenderissä tai sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Koristele gremolatalla ja neitsytoliiviöljyllä.

Habanero-gremolata
kahdelle

1 habanero (siemenettömänä)
kourallinen korianterinlehtiä
1 lime

Hienonna habanero ja korianteri (otin oikopolun ja käytin bamixin myllyä). Raasta joukkoon limen kuori mikroraastimella. Sekoita ja lisää lusikallinen kukkakaalikeiton päälle. Viimeistele keitto neitsytoliiviöljyllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti