Misopastaa kesäkurpitsalla, silkentofulla ja siitakesienillä.
Misopasta
kahdelle
misokastike:
2 rkl shiro misoa
2 rkl miriniä
1 tl soijakastiketta
1 tl sokeria
3 rkl kuohukermaa, maustamatonta jugurttia, soijakermaa tai vettä
lisäksi:
2 cm pala inkivääriä hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 sipuli silputtuna
1 pkt tofua kuutioituna (vaihtoehtoisesti pussi katkarapuja sulatettuna tai purkki Rainbown MSC sertifioitua albacore tonnikalaa tai kananpaloja paistettuna)
1 rasia siitake- tai herkkusieniä (tai muita sieniä)
(halutessasi kasviksia, kuten kesäkurpitsaa, parsakaalia, kukkakaalia, porkkanaa tai parsaa juliennena tai pinaattia, paksoita tai kiinankaalia suikaloituna )
2 rkl rypsiöljyä (mieluiten kylmäpuristettua) tai nokare voita paistamiseen
täysjyväspagettia keitettynä
tarjoiluun esim. parmesanjuustoa, paahdettuja seesaminsiemeniä, kevätsipulia, perillaa, norisuikaleita..
Sekoita miso, mirin, soijakastike, sokeri ja kerma hyvin yhteen, niin, että miso liukenee.
Mikäli käytät kiinteää tofua, kanaa tai kovia kasviksia kuten kesäkurpitsaa, parsaa, tai porkkanaa paista ne ensin öljyssä, noin kahden- neljän minuutin ajan. Nosta syrjään. Lisää pannulle sipuli, valkosipuli ja inkivääri silppu. Paista hetken, kunnes ne kuullottuvat hieman. Lisää joukkoon sienet. Kun sienet ovat kypsiä, nosta pannu liedeltä ja sekoita joukkoon misokastike, silken tofu/kana/ravut/tonnikala/lehtevät kasvikset sekä pasta. Käytän misopastan valmistukseen valurautapannua, jonka varaama lämpö on riittävästi loppujen ainesten lämmittämiseen (niitä ei tarvitse kypsentää). Parmesanjuusto yäydetää pastan. Lisäksi päälle voi lisätä seesaminsiemeniä, kevätsipulia, perillaa tai paahdettuja norimerileväsuikaleita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti