keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Ankankoipia confitmaisesti

Oijoi ankkaset. Ostin koipia tarjouksesta, sillä mies halusi jotain sous vide -kokattavaa. Nämä koivet olivat myös mielettömiä, niinkuin kaikki sous videetyksemme ovat olleet. Sous vide on ihana. Miksen aina ole tehnyt ruokaa näin? Koipien syömiseen ei tarvinnut edes hampaita, niin mureita olivat.

Toisin kuin normaali "confit de canard", niin tämä ei ole ylikypsää. Eikä niin rasvaista. Tarjoilimme keitetyn parsan sekä maa-artisokkamuusin kanssa.























Sous vide ankka confit
kahdelle
Sovellettu: Myhrvold et al 2011

2 ankankoipea (meidän olivat 260 grammaa kpl)
80 grammaa suolaa
10 grammaa korianterinsiemeniä paahdettuna
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1 pieni tähtianis mortteloituna hienoksi
yksi timjamin oksa revittynä
3 mustapippuria karkeasti mortteloituna
yksi tuore laakerinlehti suikaloituna
1/2 luomuappelsiinin kuori raastettuna
2 kukkurallista rkl ankanrasvaa

Sekoita mausteet ja marinoi ankankoipia pussissa 4 tuntia. Huuhtele koivet hyvin kylmässä vedessä, ja laita ne sekä 1 rkl ankanrasvaa per koipi vakuumipussiin. Laita pussit 65 asteiseen sous vide -hauteeseen 24 tunniksi. Paista lopuksi ankankoipia nahkapuolelta ankanrasvassa noin neljä minuuttia.















Reppana ankkanen puoliksi syötynä.


























Kuullota kattilassa sipulit ankanrasva-öljyseoksessa. Lisää joukkoon maa-artisokat ja paista hiljaisella lämmöllä noin 30 minuuttia tai kunnes artisokat ovat pehmeitä. Lisää loraus kermaa ja soseuta sauvasekottimella. Lisää kermaa sen verran, että koostumus on mieleinen. Mausta sitruunamehulla.

Maa-artisokkamuusi
kolmelle

700 g kuorittuja ja kuutioituja maa-artisokkia (säilytä kuorittuja artisokkia kylmässä sitruunavedessä, jotta ne eivät muutu harmaiksi)
2 pientä shalottisipulia hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
25 g ankanrasvaa
25 g maapähkinäöljyä
1 rkl sitruunamehua
noin 1 dl kermaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti