maanantai 2. syyskuuta 2013

Tattipiirakka

Tattireseptiä riittää! Löysin tatteja nimittäin kiloittain metsästä ja useiden sienipastojen, -munakkaiden, -keiton ja tämän piiraan jälkeen niitä on vieläkin jäljellä muutamaan ruokaan. Ideoita? Saatanpa tehdä vielä toisen satsin tätä herkullista, täyttävää ja konstailematonta piirasta!


Tattipiirakka


400g tatteja
2 shalottisipulia
2 rkl voita
1 rkl öljyä
2 dl kermaa
2 munaa
120 g mustaleimaemmentalraastetta
1 piirakkataikina (ohje alla)

Paista shalottisipulia öljyssä kunnes ne pehmenevät. Lisää joukkoon voi ja tatit. Paista noin 10 minuuttia. Sekoita kerma ja munat keskenään, mausta seos mustapippurilla ja suolalla. Voite piirakkavuoka ja kauli taikina pohjalle. Lisää taikinan päälle sienimössö ja kaada päälle munakerma. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista uunin alatasolla 200 asteessa 50 minuuttia.





Pohjaan käytin normaalia murupohjareseptiäni. Teen usein taikinaa kerralla ison satsin ja pakastan palloina myöhempää käyttöä varten. Nytkin pohja valmistui pakastetaikinasta.

Piirakkapohja

2dl jauhoja
1 tl sokeria
80 gramma kylmää voita paloina
1-1.5 rkl kylmää vettä

Sekoita jauhot, sokeri ja voi. Kun seos on muruista, lisää kylmä vesi.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti