maanantai 2. syyskuuta 2013

Teriyakihauki

Teriyakilohi on tunnettu herkku, mutta myös hauki sopii teriyakikastikkeen seuraan mainiosti! Lisänä tarjosin vihreitä papuja maustettuna seesaminsiemillä ja misokastikkeella.


















Teriyakihauki

1 kpl haukifileitä per ruokailija
voita paistamiseen
1 tl inkivääriraastetta
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
teriyakikastiketta (ohje alla, saa myös valmiina supermarketeista)

Paista haukifileet voissa, inkiväärin ja valkosipulisilpun kanssa. Kun ne ovat lähes kypsiä, lisää niiden päälle teriyakikastike. Madalla lämpöä. Pyöritä pannulla kastikkeessa, niin että fileet ovat kauttaaltaan peittyneet kastikkeeseen. Paista kypsiksi, mutta varo polttamasta (sokeri teriyakikastikkeessa palaa helposti).

teriyakikastike
1 desilitra

0,3 dl soijaa
0,3 dl sakea
0,3 dl miriniä
2 rkl sokeria

Mittaa aineet kattilaan ja anna porista miedolla lämmöllä noin viisi minuttia.

Vihreät pavut seesaminsiemenillä

300 grammaa vihreitä papuja
1 tl shiromisoa
1 tl miriniä
0,5 tl riisiviinietikkaa
1 tl seesamöljyä
1 rkl seesaminsiemeniä

Paahda seesaminsiemenet pannussa. Keitä vihreitä papuja 2 minuuttia. Valuta. Lisää seesamöljy pannulla. Sekoita joukkoon pavut. Paista hetki, ja lisää joukkoon mison, etikan ja mirinin sekoitus. Nosta liedeltä ja koristele seesamsiemenillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti