lauantai 6. heinäkuuta 2013

Kasvissavustelua

Savustuspöntössä valmistuu kala, mutta savustamalla voi valmistaa myös ihania kasvisherkkuja. Savun maku toimii hyvin muun muassa tofun ja munakoison kanssa.



















Savustetut munakoisot

Kaksi munakoisoa pitkttäin suikaloituna.
4 rkl maapähkinävoita
1 pienen sitruunan mehu
3 rkl vettä
1/2 tl sokeria
persiljaa

Savusta munakoisoja 40min kunnes ne ovat kypsiä. Sekoita maapähkinävoi, sitruunanmehu, vesi ja sokeri yhteen. Kaada pähkinäkastike kypsien munakoisojen päälle. Koristele persiljalla.


Savutofu

1 kiinteä tofu
0,5 dl majoneesia
puolikkaan limen mehu

Laita tofu painon alle valumaan muutamaksi tunniksi tai yön yli, jotta se menettää liiat nesteet. Savusta tofua 20 minuuttia. Savutofun kanssa sopii muun muassa limemajoneesi (sekoita majoneesi ja limenmehu yhteen).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti