Savustuspöntössä valmistuu kala, mutta savustamalla voi valmistaa myös ihania kasvisherkkuja. Savun maku toimii hyvin muun muassa tofun ja munakoison kanssa.
Savustetut munakoisot
Kaksi munakoisoa pitkttäin suikaloituna.
4 rkl maapähkinävoita
1 pienen sitruunan mehu
3 rkl vettä
1/2 tl sokeria
persiljaa
Savusta munakoisoja 40min kunnes ne ovat kypsiä. Sekoita maapähkinävoi, sitruunanmehu, vesi ja sokeri yhteen. Kaada pähkinäkastike kypsien munakoisojen päälle. Koristele persiljalla.
Savutofu
1 kiinteä tofu
0,5 dl majoneesia
puolikkaan limen mehu
Laita tofu painon alle valumaan muutamaksi tunniksi tai yön yli, jotta se menettää liiat nesteet. Savusta tofua 20 minuuttia. Savutofun kanssa sopii muun muassa limemajoneesi (sekoita majoneesi ja limenmehu yhteen).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti