lauantai 6. heinäkuuta 2013

Kirsikkapiirakka

Kirsikkapiirakka

1 piirakkataikina (x kaksi jos haluat tehdä piirakkaan kannen)
1,5 litraa kirsikoita
puolikkaan sitruunan mehu
1-2 tippaa karvasmanteliaromia
0,5 dl sokeria
4 rkl maizenaa
2 rkl voita

Kauli piirakkataikina voidellun vuuan pohjalle. Esipaista pohjaa 175 asteessa 10 minuuttia. Poista kirsikoista kivet. Sekoita niiden joukkoon maizena, sokeri, karvasmanteli ja sitruunan mehu. Lusikoi täyte piirakka pohjan päälle. Lisää täytteen päälle muutamia nokareita voita.
Paista piirakkaa 175 asteessa noin 50 minuuttia.








Piirakkapohja

2dl jauhoja
1 tl sokeria
80 gramma kylmää voita paloina
1-1.5 rkl kylmää vettä

Sekoita jauhot, sokeri ja voi. Kun seos on muruista, lisää kylmä vesi.


Kirsikkapiiraan inspiraatio täältä: http://smittenkitchen.com/blog/2008/06/sweet-cherry-pie/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti