lauantai 22. helmikuuta 2014

Madekeitto

Made on mahtava ja ekologinen keittokala! Lisää maksa keittoon, mikäli maksamainen maku on mieleesi.

Madekeitto
neljälle

2 kiloista madetta
4 laakerinlehteä 

5 oksaa sitruunatimjamia
1 fenkoli
5 sikliperunaa
purjo
iso porkkana
shalottisipuli
puntti tilliä
2 dl kermaa
1/2 sitruunan mehu
voita
mustapippuria
suolaa

Perkaa made. Kuutio lihat. Laita kattilaan noin 3 litraa vettä ja lisää sinne mateen perkeet (sisälmykset ja kidukset tietysti poistettuna) ja nahat, hauduta, älä missään vaiheessa keitä lientä. Lisää liemeen 4 laakerinlehteä, sitruuantimjamin oksat, 8 maustepippuria, fenkolin vihreät varret, purjon vihreät osat, tillin varret ja shalottisipuli. Hauduta noin tunti. Siivilöi.
Kuutio fenkoli, viipaloi purjon valkoinen osa, peruna ja porkkana. Laita ne pataan muutama ruokalusikallinen voita. Lisää kasvikset ja kuullota hetki. Lisää madeliemi. Mausta suolalla (käytä reippaasti merisuolaa, sillä lientä on reilusti). Kypsennä kunnes porkkanat alkavat olla kypsiä. Vähennä lämpöä ja lisää kerma ja sitruunamehu. Sekoita ja lisää mateen palat. Älä kiehauta enää. Hauduta mateet kypsiksi. Koristele tillillä. (käytimme myös rakuunaa, sillä sitä oli nurkissa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti