maanantai 24. helmikuuta 2014

Meksikolaista molea

Teimme uutena vuotena molea Rick Baylessin reseptillä. Avocadon lehtiä ei ollut, mutta muuten seurasimme reseptiä. Meksikolaiset suklaat ja chilit toin joulukuiselta New Yorkin matkaltani.

Oaxakalaista molekanaa


Kokoelma meksikolaisia suklaita. Ovat eritavalla sulavia kuin muut suklaat. Suurin osa myös HYVIN makeita. Poikeuksena Tazan suklaat, jotka olivat mielestäni parhaita (ja paaljon kalliimpia).

Teimme myös täytettyjä poblanochileja (poblano rellenos) täältä löytyvällä reseptillä. Chilit paahdetaan, kuoritaan ja täytetään punasipuli-maissitäytteellä, ranskankermalla ja juustolla. Lopuksi lämmitetään uunissa niin, että juusto sulaa. Nam nam!












¨


Muutamia omatekemiä dippejä uunissa paahdetuille tortillachipseille. Takaa: USAsta tuotu Queso Fresco, Salsa macha, Guacamole, tomaatti-arbolchili-salsa.

Veljeltä kului noin viisi tuntia molen tekoon. Mutta kyllä oli hyvää! Kiitos E kuvista!
Suosittelen tätä Rick Baylessin mole reseptiä, mikäli siihen löytyvän laajan aineslistan jostain löydät. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti