Ensimmäisen täysin vegaanisen päivän illallinen oli täysi kymppi. Idea cashew-kookoskermasta jää varmasti repertuaariin (normaalisti olisin tyytynyt jugurttiin). Kasvisten paahtaminen grillivastuksen alla antoi currylle extra oomphia.
4 valkosipulin kynttä
inkivääriä noin 5 cm pala
2 kookasta sipulia
1 tlk tomaattimurskaa
1 purkki kookosmaitoa (varaa 2 rkl cashewkermaan)
1 rkl sokeria
tuoretta korianteria
paprika
puntti parsaa
pieni munakoiso (tai muita kasviksia)
Mausteseos
2 tl jeeraa
1 tl korianterinsiemeniä
1/2 jauhettua inkivääriä
1/8 tl ruskeaa kaardemummaa
1/8 tl raastettua muskottia
1/4 tl maustesarviapilan siemeniä (fenugreek)
1 neilikan kynsi
1/2 tl mustapippuria
muutama kuivattu chili
1/8 tl
1 cm pituinen pala kanelitankoa
2 tl jauhettua kurkumaa
cashewkerma
2 rkl cashewvoita
2 rkl kookosmaitoa (paksumpi parempi)
hyppysellinen suolaa
Mortteloi mausteseos. Hienonna sipulit ja inkvääri hienoksi tai soseuta tehosekoittimessa. Kuullota sipuliseosta noin 10-15 min öljyssä pannulla keskilämmöllä. Lisää joukkoon mausteet ja kuullota vielä muutama minuutti. Kaada joukkoon tomaattimurska ja hauduta noin 20 min. Leikkaa parsa, munakoiso, paprika (tms. kasvikset) reiluiksi suupaloiksi ja laita uuniin grillivastuksen alle kunnes kypsiä (noin 10-30min). Lisää joukkoon kookoskerma, mausta suolalla ja sokerilla. Sekoita joukkoon kasvikset. Koristele cashewkermalla ja tuoreella korianterilla. Tarjoile kuohkean basmatiriisin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti