keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Vegaanikuukausi ohi


Meillä oli huhtikuun ajan käynnissä vegaanikisa, jossa jokaisesta ei-veganiisesta ruoasta, sai yhden miinuspisteen. Vegaanikuukauden päättymisen kunniaksi nyt keittiössä valmituu kisan häviäjan tekemä ateria. Samalla on hyvä kirjoittaa muistiin kaikki hyvät ruoka-aineet, jotka löysimme kuukauden aikana. Monet niistä tulevat varmasti pysyväksi osaksi ruokavaliotamme.

1. Maustetut tofut. Löysimme kahta aivan mahtavaa tofua. Toinen löytyi Kampin Ruohonjuuresta, Taifun manteli-sesamsiemen tofu sekä Vianan hazelnut tofu, jonka löysimme Hakaniemen Ekolosta. Molemmat ovat todella hyviä sellaisenaan vaikka suoraan leivän päälle ohuina siivuina. Nämä tofut ovat valmiiksi hyvin kiinteitä. Niitä voi lisätä myös esim. saalaatin joukkossa tai vaikka paistaa pannulla ja lisätä pastaan.
2. Öljyhampun siemenet. Näitä tuli lisättyä sellaisenaan lopuksi esim pastojen päälle tai leivän. Siemenet ovat mukavan rouskuvia ja sisältävät hyviä rasvoja.
3. Panko. Tuo kasvisruoan mukaan täyteläisyyttä ja krapularuokamaisuutta ( = epäterveellisyyttä, vegaaninen pizza).  Näitä löytyi mm. Hakaniemen Vii-Voanista ja Herttoniemen Hertasta.

4. Cashewkerma. Pähkinäpohjaiset täyteläiset kastikeet toivat hyvän lisän moniin ruokiin.

5.  Itsetehdyt myslipatukat.  Näistä saa jatkokehitettynä vaikka hyviä vaellusruokia. Aiemmin emme ole vaivaituneet näitä tekemään, mutta nyt tuli tarpeeseen.

6. Oluthiiva. Tämä oli hyvää mm. pastan päällä juuston korvikkeena. Sisältää B12 vitamiinia, jota vegaaniravinnon syöjän on vaikeampi saada (yleensa saadaan lihasta, kalasta ja maitovalmisteista).
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti