perjantai 25. lokakuuta 2013

Gordonin lämmintä karitsanpotkaa

Herkullista syysruokaa isän kaksoisolennon Gordon Ramsayn (kokkaa tykimmin ohjelmasta) tapaan.

Lämmintä karitsanpotkaa

1 karitsan potka per ruokailija
öljyä
2 porkkanaa
sipuli
pullo halpaa punaviiniä
noin 0.5 dl vettä
kanaliemifondikuutio
mintunlehtiä koristeeksi

marinadi potkille

3 eriväristä chiliä viipaloituna
2 tl savupaprikajauhetta
2 tl kuivattua oreganoa
2 tl juustokuminan siemeniä
2 kanelitankoa
3 laakerinlehteä
3 valkosipulinkynttä
suolaa ja pippuria
1 rkl öljyä


Sekoita marinadin ainekset keskenään. Hiero potkiin. Laita potkat muovipussiin ja anna marinoitua jääkaapissa tunnin tai mieluusti yön yli.
Viipaloi porkkanat ja sipulit. Lämmitä uuni 150 asteeseen. Lämmitä pata liedellä. Pyyhi chilit potkista ja säästä ne myöhemmäksi. Paista potkat ruskeiksi öljyssä. Lisää chilit, laakerinlehdet ja kaneli marinadista. Paista hetki ja lisää porkkanat ja sipuli. Nosta potkat vihannesten päälle ja lisää punaviini. Anna kiehua hiljalleen vajaa kymmenen minuuttia. Lisää joukkoon kanaliemi ja sopivasti vettä (voit lisätä enemmän paistamisen aikana). Nosta uuniin ja anna kypsyä 3 tuntia ilman kantta. Valele ja kääntele paistamisen aikana potkia, jotta ne eivät pääse kuivumaan. Tarjoiltaessa levitä päälle paistolientä ja revittyjä mintunlehtiä.
Tarjoilimme lisänä uunissa paistettuja bataattilohkoja, lehtikaalisalaattia ja kukkakaalicouscousta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti