Tämä palak paneer (eli tuorejuustoa pinaattikastikkeessa) näyttää aivan kauhuelokuvan rekvisiitalta, ainakin valokuvassa, mutta maistuu aivan mielettömältä ja on täynnä Kippari-Kalle voimaa!
Palak paneer:
pinaattikastike
750g pinattia
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
300 grammaa paneerjuustoa (resepti alla)
2 pilkottua tomaattia
4 vihreää chiliä
2 tl kurkumajauhetta
2 tl korianterijauhetta
2 rkl kasoori methiä
1 dl kermaa/maitoa
öljyä paistamiseen
suolaa maun mukaan
maustesekoitus
3 cm pala kanelia
2 vihreää kardemummaa
2 neilikan kynttä
1 tl kokonaisia mustapippureita
2 tl juustokuminaa
Maustesekoitus paahdetaan pannulla pienessä määrässä
öljyä (lisää juustokumina viimeiseksi sillä se palaa helposti) ja mortteloidaan.
Pese pinaatit ja paista (muutamia minuutteja) ne kokoon pannulla
parissa erässä. Siirrä pinaatit kulhoon ja lisää joukkoon chilit. Sekoita
sauvasekoittimella massaksi. Paista pannulla
öljyssä sipuli ja valkosipuli, lisää kurkuma, korianteri, kasoori methi, maustesekoitus ja pilkotut
tomaatit. Hetken kuluttua lisää joukkoon aikaisemmin soseutettu pinaattimassa. Paista
massaa hiljalleen pannulla n.5 min. Lisää joukkoon kuutioitu juusto ja
maito/kerma.
paneerjuusto (tästä tulee noin 300grammaa)
3 litraa maitoa (käytimme luomutäysmaitoa)
sitruunan mehu
Kukkakaalipallero-curry
Kukkakaalipyörykät
1 kukkakaali (n. litra raastettua kukkakaalia)
6 perunaa
3 rkl maissijauhoa
2 tl Garam masala
1 tl
chili jauhetta
0.5 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
Öljyä friteeraamiseen
Paista raastettua kukkakaalia n. 5 min pannulla. Keitä
perunat ja muusaa ne. Ennen muusaamista valuta perunoista hyvin ylimääräinen
vesi pois. Kaada kaikki ainekset kulhoon ja sekoita hyvin. Tee taikinasta
palloja. Palloista ei kannata tehdä liian suuria sillä se vaikeuttaa
friteeraamista.
Currykastike
n. 140g tomaattipyrettä
2 rkl öljyä
1tl juustokuminaa
2 tl hienonnettua tuoretta inkivääriä
2 tl garam masala jauhetta
1 tl chilijauhetta
1 tl korianteriauhetta
suolaa maun mukaan
½ dl tuoretta korianteria
2 dl maitoa
vajaa dl kermaa
vettä
vettä
Lisää pannun öljy, jeera ja inkivääri. Paista hetki, että
maut irtoavat ja lisää tomaattipyre ja vettä niin, että kastikkeen tulee sopiva koostumus. Lisää muut mausteet paista hetki. Lisää joukkoon
korianterin lehdet.
Paista ja sekoittele vielä muutama minuutti ja lisää maito sekä kerma. Anna
kastikkeen kiehahtaa. Lopuksi enne tarjoilua lisää joukkoon pullat ja koristele
korianterin lehdillä.
Tarjoile riisin ja/tai naan leivän kanssa.
Lähteinä resepteissä käytetty:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti