keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Haukipullat ja dumplingsit

Tämä massa tuli aluksi dumplingsien täytteeksi, mutta siitä tuli myös maukkaita pullia! Nämä ovat melko miedosti maustettuja ja meidän mökkivesien puhtaanmakuisen hauen herkullinen maku pääsee oikeuksiinsa. Dumplingsit dipataan simppeliin dippikastikkeeseen, jossa on soijaa ja mustariisiviinietikkaa.





















Haukipullia tai dumplingseja

750 grammaa haukifileetä ruotoineen
1 rkl raastettua inkivääriä
1 valkosipulinkynsi raastettuna
3 kevätsipulia hienonnettuna
3 rkl shaoshing riisiviiniä
2 tl suolaa
2 rkl sokeria
1 tl seesamöljyä
(korppujauhoja+vettä ja/tai raastettua retikkaa, jos haluat kuohkeita pullia)

(dumplingkääreitä)
öljyä ja seesamöljyä paistamiseen

Laita haukifileet monitoimikoneeseen ja jauha hienoksi. Sekoita joukkoon mausteet ja painele tiiviiksi massaksi käsin. Pyörittele massasta pullia tai laita täytteeksi dumplingseihin (valmiita dumplingwrappereita saa mm. aasialaista ruokakaupoista mutta voit myös tehdä kuoren itse).

Kuumenna 1 rkl rypsi- tai maapähkinäöljyä sekä 1 rkl seesamöljyä kannellisessa pannussa. Aseta dumplingsit väljästi pannulle ja paista hetki. Laske hella keskilämmölle, lisää noin desi vettä pannulle ja sulje kansi. Odota noin kymmenen minuutia kunnes dumplingsien pohjat ovat kullanruskeita. Nosta valmiit dumplingsit pannulta. 

Tarjoile dumplingsit soija-mustariisiviinietikkadipin (2 osaa soijakastiketta, 1 osa mustariisiviinietikkaa) kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti