Huulet turruttavia tulisia rapuja sichuanilaiseen tapaan wokattuna!
Sichuanilaiset chiliravut
kahdelle alkupalaksi
350 grammaa eläviä rapuja (noin kymmenen pienehköä rapua)
15 grammaa inkivääriä viipaloituna
15 grammaa valkosipulia viipaloituna, noin kolme kynttä
6 grammaa sichuanpippuria (noin 3 rkl)
6 grammaa kuivattuja chilejä (noin 15 kpl)
2 rkl soijakastiketta
3 kevätsipulin vihreitä varsia hienonnettuna
3 rkl öljyä
0,5 dl vettä
Keitä rapuja 30 sekunttia niin, että ne kuolevat. Paista öljyssä chilejä, valkosipulia ja inkivääri. Lisää kuumaan öljyyn ravut ja sekoita. Lisää joukkoon soija sekä vesi. Peitä wokkipannu kannella ja paista noin kuusi minuuttia välillä sekoittaen. Lisää joukkoon kevätsipulit. Tarjoile kuumana!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti