Tarjoilin punikkitateista tehtyä keittoa alkuruaksi rapujuhlista. Reseptin muokkasin Anthony Bourdainin sienikeittoreseptin pohjalta.
Tattikeitto
kahdeksalle alkupalaksi
500 grammaa punikkitatteja
5 rkl voita
shalottisipuli
1 litra puljongin kanalientä
2 timjamin oksaa
60 grammaa eli noin kolmasosadesi sherryä (käytin fino sherryä)
Kuulota shalottisipulit voissa ja lisää joukkoon punikkitatit. Anna hautua miedolla lämmöllä noin kymmenen minuuttia. Lisää joukkoon kanaliemi sekä timjamin oksa. Anna hautua tunnin verran kevyesti poreillen. Poista timjamin oksa ja soseuta sauvasekottimella. Lisää joukkoon sherry ja anna kiehahtaa.
Koristele smetanalla tai ranskankermalla ja timjaminlehdillä.
Kiitos E kuvista! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti