maanantai 2. syyskuuta 2013

Rapujen keitto-ohje

Saimme mertoihin tänä vuonna 114 täplärapua. Tarjoilimme ravut perinteisesti keitettyinä paahtoleivän, voin ja tillin kanssa.



Täplärapujen keitto-ohje
noin seitsemälle pääruuaksi

70 rapua
kaksi punttia tilliä, kruunutillin kukinnot koristeluun
n. 7 litraa vettä
250g karkeaaa merisuolaa
7 sokeripalaa

Lisää veteen yksi puntti tilliä, suola ja sokeri. Anna kiehua noin viisi minuuttia ja poista tillit.

Rapuja keitimme 6-11 minuuttia koosta riippuen. Lisäsimme ravut yksi kerralla veteen pää edellä kokojärjestyksessä, noin 15 ravun erissä. Heti ravun lisättyämme suljimme kannen ja odotimme että vesi kiehuu taas kunnolla ennen uuden ravun lisäämistä.

Jäähdytä keitetyt ravut mahdollisimman nopeasti. Nostimme ravut liemestä pois ja laitoimme ulkoeteiseen jäähtymään. Jäähdytä myös lopuksi rapujen keittovesi. Lisää siihen toinen puntti tilliä ja keitetyt ravut. Siirrä jääkaappiin odottamaan syömistä. Rapujen tulisi maustua liemessään 12-24 tuntia ennen tarjoilua.


















Kiitos ravuille! Ovat kovin sympaattisia vipeltäjiä. Mutta niin herkullisia...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti