keskiviikko 20. helmikuuta 2013

3 Cup Squid


250g mustekalarenkaita sulatettuina
1 pkt hekkusieniä
250g vihreitä papuja
2 punaista chiliä
10 valkosipulin kynttä
3 cm pala inkivääriä 
seesamöljyä
3 rkl soijakastiketta
3 rkl Shaoxing riisiviiniä
3 rkl makeaa soijakastiketta
2 rkl maizenaa tilkassa vettä
puntti thaibasilikaa

Hienonna valkosipulit ja inkivääri. Pailoittele hekkusienet neljään osaan. Huuhtele pavut ja leikkaa niiden päät pois. Suikaloi chilit ja revi thaibasilikan lehdet. Sekoita maizenavesi, soijat ja riisiviini keskenään.
Lisää kuumaan wokkiin seesamöljy. Paista siinä valkosipulia ja inkivääriä hetken. Lisää pavut ja herkkusienet. Kun pavut ovat sopivan rapeita, lisää mustekala (varo ylipaistamasta mustekaloja!). Paista  noin kymmenen sekunttia ja kaada sekaan kastike. Sekoita hyvin. Kun mustekala on kypsää, lisää basilika ja chili. Tarjoile riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti