keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Thai kookossimpukat


Steamy Kitchenin reseptin mukaan tehty helppo ja maukas ruoka. Lisäsin mukaan kaksi pakastettua kaffirlimenlehteä ja laitoin simpukkamehun (clam juice) sijaan puljonkin kalakastiketölkin, jota minulla sattui olemaan.



500 g sinisimpukoita
1 sitruunaruoho
vihreää currytahnaa
1 tl palmusokeria
1 rkl kalakastiketta
5 dl kalalientä
1 tlk kookosmaitoa
2 kaffirlimenlehteä
mungnoodeleita
chiliä
kevätsipulia

Pese simpukat. Heitä rikkinäiset ja sinnikkäästi avoimena pysyvät pois. Laita simpukat kylmään suolaveteen likoamaan (lisään suolaa kunnes vesi maistuu itämereltä;)).
Raasta sitruunaruoho ja pilko chili ja muutaman kevätsipulin varret. Laita puolet pienestä tölkistä valmista currytahnaa kattilaan. Laita mungnoodeit likoamaan kylmään veteen. Lisää currytahnan joukkoon raastettu sitruunaruoho. Paista hetken. Lisää sekaan kalaliemi, kookosmaito, sokeri ja kalakastike. Kiehauta. Laita simpukat liemeen ja sulje kansi. Anna kiehua 4 min. Valuta noodelit, lisää ne currykeittoon ja anna hautua hetken. Koristele chilillä ja kevätsipulilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti