Tofu:
1 pkt (400g) silken tofua
1 dl vehnäjauhoja/maizenaa (käytin suhteessa 50/50)
1 rkl mustapippuria
1 rkl valkopippuria
1 rkl suolaa
0,5 rkl 5 spice powderia
rypsiöljyä friteeraamiseen
Sekoita jauhot ja mausteet. Kuumenna öljy 180 asteeseen. Pyöritä kuutioidut tofut varovasti jauhoissa (hajoavat helposti). Paista 3-4 erässä kuumassa öljyssä.
Paksoit osterikastikkeessa
6 paksoita pestynä
Keitä paksoit runsaassa vedessä, noin 1 min ajan.
1 punainen chili
2 cm pala inkivääriä
2 valkosipulia
maapähkinäöljyä
Viipaloi chilit, sipulit ja inkivääri. Ruskista nopeasti pienessä kattilassa. Lusikoi syrjään. Lisää kattilaan:
2 rkl osterikastiketta
2 rkl vettä
hyppysellinen palmusokeria
Kuumenna wokin jälkilämmöllä.
Nosta paksoit lautaselle. Kaada päälle osterikastike. Lusikoi päälle chili/inkiväääri/sipuli-seos. Nostele tofukuutiot päälle. Koristelin annoksen vielä taiwanilaisen salt&pepper kanan lisukkeella, eli friteeratuilla thai basilikan lehdillä.
1 pkt (400g) silken tofua
1 dl vehnäjauhoja/maizenaa (käytin suhteessa 50/50)
1 rkl mustapippuria
1 rkl valkopippuria
1 rkl suolaa
0,5 rkl 5 spice powderia
rypsiöljyä friteeraamiseen
Sekoita jauhot ja mausteet. Kuumenna öljy 180 asteeseen. Pyöritä kuutioidut tofut varovasti jauhoissa (hajoavat helposti). Paista 3-4 erässä kuumassa öljyssä.
Paksoit osterikastikkeessa
6 paksoita pestynä
Keitä paksoit runsaassa vedessä, noin 1 min ajan.
1 punainen chili
2 cm pala inkivääriä
2 valkosipulia
maapähkinäöljyä
Viipaloi chilit, sipulit ja inkivääri. Ruskista nopeasti pienessä kattilassa. Lusikoi syrjään. Lisää kattilaan:
2 rkl osterikastiketta
2 rkl vettä
hyppysellinen palmusokeria
Kuumenna wokin jälkilämmöllä.
Nosta paksoit lautaselle. Kaada päälle osterikastike. Lusikoi päälle chili/inkiväääri/sipuli-seos. Nostele tofukuutiot päälle. Koristelin annoksen vielä taiwanilaisen salt&pepper kanan lisukkeella, eli friteeratuilla thai basilikan lehdillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti