tiistai 28. tammikuuta 2014

Goalainen curry ahvenista, sinisimpukoista ja katkaravuista

Isäni on vaimonsa kanssa juuri lomalla Goalla. Odotan tuliaisiksi aromaattisia intialaisia mausteita. Niitä odotellassani tein tätä Goalaista curryä isän kalastamista ahvenista. Tämä oli kahdelle, mutta kastiketta jää reilusti yli seuraavan päivän kasviscurryyn (itse laitoin pakasteherneitä ja pienen kesäkurpitsan). Jos teet useammalle kuin kahdelle, lisää vain vedenelävien määrää. Ekologisempaan versioon laita vain sinisimpukoita ja suomalaista kalaa ja jätä jättikatkaravut pois.

Goalainen kalacurry
kahdelle

1 rkl korianterinsiemiä
1 tl juustokuminaa
4 neilikaa
1 tähtiänis
pieni pala kassavaa tai kanelia (noin 1*3cm pala)
kuivattuja chilejä (käytin 10 kpl intialaista kasmirchiliä)
1 tl kurkumajauhetta
3 murskattua valkosipulinkynttä
3 cm pala inkivääriä
öljyä
1/2 tl sinapinsiemeniä
2 pientä punasipulia hienoksi silputtuna
2 tomaattia soseutettuna
1 tölkki kookosmaitoa
1 rkl palmusokeria
1 rkl tamarindia tai etikkaa
4 ahvenfileetä
4 raakaa kuorimatonta jättikatkarapua
6 sinisimpukkaa
tuoretta korianteria

Paahda mauseet (korianteri, juustokumina, neilikka, tähtianis, kaneli ja chilit pannulla. Laita mortteliin tai monitoimikoneen maustemyllyyn ja hienonna. Lisää kurkumajauhe, valkosipulinkynnet ja inkivääri ja mortteloi.

Kuumenna noin 2rkl öljyä pannulla, kunnes suht lämmintä. Lisää sinapinsiemenet. Anna paahtua, kunnes ne poksuvat, laske lämpöä ja lisää sipulit. Kuullota sipuleita viisi-kymmenen minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää joukkoon mortteloitu maustesesos. Sekoita pari minuuttia, ja lisää joukkoon tomaattimurska. Sekoita taas muutama minuutti, lisää hieman vettä (noin 1 dl), sekoita ja jätä hautumaan noin 10 minuutiksi. Lisää joukkoon kookosmaito, sokeri ja tamarindi/etikka. Anna hautua noin 10min lisää. Mausta suolalla. Upota kalafileet kastikkeeseen. Anna hautua noin minuutin verran. Lisää joukkoon sinisimpukat ja toisen minuutin päästä katkaravut. Kypsennä vielä noin 4 minuuttia kunnes kaikki ovat kypsiä, simpukat avautuneet ja katkaravut punaisia. Koristele tuoreella korianteriila ja tarjoile basmatiriisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti