lauantai 11. tammikuuta 2014

Sauvasekoitinhollandaise - helpoin ja nopein kastike

Äärettömän helppo hollandaise Bamixilla, tai vastaavalla sauvasekoittimella. Toimii ainakin kuin unelma bamixin soseutuslevyllä. Soseutuslevyllä myös majoneesi onnistui noin neljässä sekunnissa. Vanhan sekoittimeni kanssa sain aina jännittää onko tänään hyvä päivä emulgoitumiseen (ja jouduin usein värväämään jonkun hakemaan lisää munia ja öljyä kaupasta). Idea sauvasekoitinhollandaiseen tuli seriouseatsin reseptistä.
Kuvassa kärähtäneitä uunissa paahdettuja ruusukaaleja ja hieman rikkoutunut nieriäfilee. Hollandaise kumminkin näyttää täydelliseltä. Huom: jos minä osaan tehdä tämän sellaisena päivänä, kun poltan ruusukaalit ja rikon nieriän, niin osaa kuka vain!

Nyt parsakautta odottamaan!

Helppo hollandaise

1 keltuainen
puolikkaan sitruunan mehu
suolaa
100grammaa lämmintä sulaa voita

Laita yksi keltuainen, ripaus suolaa ja sitruunan mehu sauvasekoittimen kulhoon. Sulata voi pienessä kattilassa. Käynnistä voimmakkaammalla nopeudella ja tarkista että terä osuu keltuais-sitruunamehu seokseen, mikäli ei, purista lisää sitruunanmehua tai lisää tilkka vettä. Kaada kuuma voi ohuena vanana sekaan pitämällä sekoitin käynnissä kulhon pohjalla. Nostele lopuksi sauvasekoitinta ylös alas muutaman kerran tasataksesi kastikkeen. Tarjoile heti kuumana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti