sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Makeja


Innostuin tekemään makeja lauantai-iltana. Kävin päivällä hakemassa herkullisen palasen lohta Hakaniemen kauppahallista, jossa kaikki kalat näyttivät jälleen herkullisilta. Maltoin kuitenkin mieleni ja otin mukaan vain lohikimpaleen.


Makien tekeminen alkaa riisin keittämisellä. Sushiriisin ja myös makien tarkempi ohje löytyy aiemmasta blogitekstistä http://namskis.blogspot.fi/2013/10/lohikaarmerullat.html. Lisäyksenä muistiin, että riisiä kannattaa laittaa riittävästi leväarkin päälle, jotta niistä saa siistin näköisiä. Aloitin taas liian pienellä riisimäärällä. Ensimmäisistä rullista tuli liian kapeita ja jostain kohdin levä paistoi lävitse. Riisiä keitin hieman alle puolikkaan määrän (2,5 dl riisiä). Siitä riitti 5 makirullaan ja 4 nigiriin.

Täytin rullat avokadon ja kurkun viipaleilla.

Rullien päälle laiton lohta niin kauan kuin sitä riitti ja loppuihin paahdettuja seesaminsiemeniä. Lohet grillasin kevyesti kaasupolttimella.

Lopuksi paloittele rullat ja tarjoile soijakastikkeen kanssa.

Ruokaa jäi hyvin seuraavan päivän lounaaksi.
Ainekset:
Sushiriisiä (kts. sushiriisi ohje http://namskis.blogspot.fi/2013/10/lohikaarmerullat.html)
Puolikas kurkku
n. 1 avokado
Lohta n 200g
Paahdettuja seesaminsiemeniä
5 puolitettua leväarkkia
Hieman sitruunamehua kuorittujen avokadojen päälle, jotta eivät tummu
Soijakastiketta tarjoiluun2 kommenttia:

  1. Oi, ihanaa, jokohan uskaltautuisin tekemään.. Kävin toissapäivänä sushia syömässä, mm. tällaisia makeja, mutta itse en ole vielä rohjennut tehdä.

    VastaaPoista
  2. Kannustan uskaltamaan. Itse olen jäänyt aivan koukkuun susheihin. Ehkä ne aiheuttaa pientä riippuvuutta... :)

    VastaaPoista