maanantai 15. huhtikuuta 2013

Helppo thaiwokki - basilikatofu

Tämä on nopea thaimaalainen yrttiwokki, jossa voi hyvin käyttää tofun sijasta kanaa, tai muuta lihaa hienonnettuna. Resepti jäljittelee Pad kraphao -reseptiä, mutta kraphaota, eli pyhäbasilikaa ei ole usein tarjolla Suomessa. Jos sitä joskus näkee aasialaisissa elintarvikeliikkeissä, kasvi on melkein aina huonossa kunnossa. Voisikohan pyhäbasilikaa kasvattaa Suomessa siemenistä?
Käytin thaibasilikaa, jota saa suuremmista supermarketeista. Olen käyttänyt myös tavallista basilikaa ja siitäkin tulee maukasta. Thaibasilikassa on anismainen maku, josta itse tykkään kovasti. Mielestäni tämän annoksen pitää olla niin tulinen, että tekee mieli läähättää lopuksi. Kuudella chilillä se ei sitä itselleni vielä ole, joten lisää tai vähennä chilin määrää itsellesi sopivaksi. Linnunsilmächilit ovat paljon tulisempia kuin kaupan punaiset normichilit, joten käytä varoen.Thaimaalainen basilikatofu, Pad horapha

400 g tofua
3 valkosipulin kynttä
4 pientä shalottia
6 thaichiliä (linnunsilmächiliä), siemenet poistettuna
nippu thaibasilikaa
2 rkl kalakastiketta
1 rkl osterikastiketta
1 rkl tummaa soijaa
1 tl palmusokeria
hieman valkopippuria
hieman rypsiöljyä paistamiseen

Yhdistä kalakastike, osterikastike, tumma soija ja sokeri. Paista hienonnettuja valkosipulinkynsiä ja viipaloituja shalottisipuleita wokissa kuumalla lämmöllä noin 30 sek. Lisää joukkoon (valutetut ja talouspaperin päällä kuivatut) tofukuutiot. Wokkaa noin 2 min. Lisää joukkoon viipaloidut chilit ja kastike ja muutama rouhaisu valkopippurimyllystä. Sekoita hyvin. Lisää joukkoon thaibasilika. Wokkaa kunnes lehdet pehmenevät. Tarjoile riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti