maanantai 8. huhtikuuta 2013

Kuppikakut - suklaata & maapähkinää





















Suklaamuffinit
noin 12 isoa muffinia, taikina on helppo tuplata

100 grammaa tummaa leivontasuklaata
3,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl sokeria
0,5 dl kaakaojauhoa
1 tl ruokasoodaa
hyppysellinen suolaa
kananmuna
1.2 dl maitoa
0.8 dl öljyä (kaadan kahden desin mittaan reilu desin maitoa ja täytän öljyllä)
0.5 rkl vanilijauutetta
1 rkl omenaviini- tai väkiviinaetikkaa (reagoi soodan kanssa tehden taikinasta kuohkeampaa)
0.5 dl kiehuvan kuumaa vettä

Sulata tumma suklaa pienessä kattilassa. Sekoita kuivat aineet (jauho, sokeri, kaakao, sooda ja suola) yhteen. Laita munat isoon kulhoon ja vatkaa niitä kunnes ne alkavat sakeutua. Lisää joukkoon maito, öljy, etikka ja vaniljauute. Sekoita. Valuta sula tumma suklaa sekaan. Vatkaa sekaisin. Vaihda sähkövatkain nuolijaan. Lisää kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Lisää joukkoon puoli desiä kiehuvaa vettä ja sekoita hyvin.  Jaa taikina 12 muffinivuokaan.  Paista 175 astetteessa noin 20 minuuttia.

Määpähkinäkuorrute

50 grammaa voita
1 dl maapähkinävoita
1/2 pakettia Philadelphia tuorejuustoa
vajaa 5 dl tomusokeria
1 tl kermaa

Vispaa sähkövatkaimella voita. Lisää joukkoon tuorejuusto ja jatka vatkaamista kunnes ne juusto on sekoittunut tasaisesti voihin. Lisää joukkoon maapähkinävoi ja jatka sekoittamista. Lisää pikkuhiljaa joukkoon tomusokeri ja sekoita, kunnes tasaista. Lisää lopuksi joukkoon kerma ja vispaa vielä hetki. 




















Lähde: Kuorrutteen resepti Glorius Treats -sivuston ohjeen mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti