Singaporen chilirapu
kahdelle-kolmelle ravun koosta riippuen
1 rkl maizenaa
7 rkl maapähkinäöljyä
1 dl shalottiasipulisilppua (2-3 shalottia)
2 rkl raastettua inkivääriä
2 rkl valkosipulisilppua
4 thaichiliä (linnunsilmächiliä hienonnettuna ja maun mukaan siemenet poistettuna, jos haluat vähemmän tulista)
kokonainen taskurapu (1,2 kg painava rapu on sopiva kolmelle)
5 dl Puljongin kanalientä
0,5 dl tomaattipyreetä
1 dl makeaa chilikastiketta (teimme omamme tämän reseptin mukaan)
1 muna, vatkattuna
1 dl hienonnettua kevätsipulia
suolaa maun mukaan
korianterinlehtiä koristeluun
tarjoiluun patonkia ja/tai riisiä
Perkaa rapu. Irrota sakset ja kilpi. Poista pyrstö, kidukset ja suuosa. Leikkaa jalkapalat neljään osaan, kuten allaolevassa kuvassa. Murskaa jalat ja sakset.
Sekoita maizena kahteen ruokalusikalliseen vettä. Lämitä iso wokki tai paksupohjainen pata keskilämmölle ja lisää juuri höyryävään öljyyn shalottisipuli, valkosipuli, inkivääri ja chilit. Wokkaa noin minuutti. Lisää joukkoon kanaliemi ja anna kiehahtaa. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja chilikastike. Anna porista noin minuutti, ja lisää suolaa maun mukaan. Lisää joukkoon ravun palat. Kaada sekaan maizenavesi, anna kiehahtaa ja nosta pata hellalta. Sekoita joukkoon kananmuna ja lisää kevätsipulit. Ripottele päälle korianteria.
Tarjoile patongin ja/tai riisin sekä ison servettipinon kanssa. Chiliravun syönnissä sottaantuu!
Lähde: serious eats
Perattu ja pilkottu rapu:
Meidän chilirapu:
Chilirapuja ravintoloissa:
Singapore Chili Crab, No Signboard Seafood, Singapore
Malaysian Chili Crab, Fatty Crab, New York
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti