maanantai 25. maaliskuuta 2013

Ihana ja helppo taskurapu singaporelaisittain

Nautimme hyvästä ruuasta Singaporessa muutaman päivän ajan Indonesian reissumme jälkeen. Söimme No Signboard Seafood -ravintolassa muun muassa ehkä Singaporen rakastetuinta herkkua, chilirapua. Nyt pääsimme itse valmistamaan chilirapua tuoreesta mutta esikeitetystä ja vakuumipakatusta taskuravusta. Olimme yllättyneitä, että saimme niin autenttisen makuista ja taivaallisen herkullista rapua aikaiseksi omassa keittiössämme! Mikä parasta, chiliravun valmistamiseen menee vain hetki. Kastikkeen valmistamiseen kuluu vähemmän aikaa kuin riisin keittämiseen. Ravun liha oli aivan ihanaa ja syödessämme hykertelimme tyytyväisinä. Arvo Kokkosen tehtaanmyymälästä ostetut taskuravut olivat 21 euroa kilo, ja yhdestä 1,2 kiloisesta ravusta saimme kolmistaan itsemme aivan ähkyyn.


















Singaporen chilirapu
kahdelle-kolmelle ravun koosta riippuen

1 rkl maizenaa
7 rkl maapähkinäöljyä
1 dl shalottiasipulisilppua (2-3 shalottia)
2 rkl raastettua inkivääriä
2 rkl valkosipulisilppua
4 thaichiliä (linnunsilmächiliä hienonnettuna ja maun mukaan siemenet poistettuna, jos haluat vähemmän tulista)
kokonainen taskurapu (1,2 kg painava rapu on sopiva kolmelle)
5 dl Puljongin kanalientä
0,5 dl tomaattipyreetä
1 dl makeaa chilikastiketta (teimme omamme tämän reseptin mukaan)
1 muna, vatkattuna
1 dl hienonnettua kevätsipulia
suolaa maun mukaan
korianterinlehtiä koristeluun

tarjoiluun patonkia ja/tai riisiä

Perkaa rapu. Irrota sakset ja kilpi. Poista pyrstö, kidukset ja suuosa. Leikkaa jalkapalat neljään osaan, kuten allaolevassa kuvassa. Murskaa jalat ja sakset.

Sekoita maizena kahteen ruokalusikalliseen vettä. Lämitä iso wokki tai paksupohjainen pata keskilämmölle ja lisää juuri höyryävään öljyyn shalottisipuli, valkosipuli, inkivääri ja chilit. Wokkaa noin minuutti. Lisää joukkoon kanaliemi ja anna kiehahtaa. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja chilikastike. Anna porista noin minuutti, ja lisää suolaa maun mukaan. Lisää joukkoon ravun palat. Kaada sekaan maizenavesi, anna kiehahtaa ja nosta pata hellalta. Sekoita joukkoon kananmuna ja lisää kevätsipulit. Ripottele päälle korianteria.

Tarjoile patongin ja/tai riisin sekä ison servettipinon kanssa. Chiliravun syönnissä sottaantuu!

Lähde: serious eats

Perattu ja pilkottu rapu:






















Meidän chilirapu:


















Chilirapuja ravintoloissa:

Singapore Chili Crab, No Signboard Seafood, Singapore




















Malaysian Chili Crab, Fatty Crab, New York

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti