keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Paistetut chilimuikut

Ostimme muikkuja. Ekologisia ja aivoterveellisiä. Valmistimme muikut Gordon Ramsayn chili and spice whitebait -reseptin mukaan (Gordonin sarjasta Ultimate Cookery Course). Laitoimme reilummin mausteita. Hieman enemmänkin voisi olla! Meidän Hakaniemestä haetut mausteet eivät välttämättä ole niin laadukkaita ja aromikkaita kuin Gordonin keittiössä olevat. 
Sichuanpippurin ja korianterinsiementen yhteistuoksu oli aivan huumaava! Ihana yhdistelmä suomalaista ja aasialaista ruokakulttuuria.


Paistetut chilimuikut
kolmelle

700 grammaa perattuja muikkuja
2 tl sichuanpippureita
2 tl korianterin siemeniä
3 kuivattua chiliä
5 tl jauhoja
suolaa & valkopippuria
maapähkinäöljyä

tarjoiluun:
sitruunaa
ruisleipää

Paahda sichuanpippureita ja korianterin siemeniä pannulla noin minuutti. Mortteloi ne kuivattujen chilien kanssa hienoksi. Sekoita jauhoihin mausteet. Pyörittele muikut jauhoissa. Paista runsaassa maapähkinäöljyssä 2-4 minuuttia välillä käännellen. Paistoimme muikut kolmessa erässä. Tarjoilimme ruisleivän ja sitruunaviipaleiden kanssa.

2 kommenttia:

  1. Onnea vaan blogillesi! En ole ehtinyt aikasemmin käydä täällä, sapuskat näyttää kyllä tosi herkuilta!

    VastaaPoista