lauantai 9. maaliskuuta 2013

Haukea, maa-artisokkapyreetä ja fenkolisalaattia

Hauki on ekologinen herkku, josta saa ihanan illallisen maa-artisokkapyreen sekä fenkolisalaatin kanssa.


1 haukifilee per ruokailija

voita
maapähkinäöljyä
valkopippuria
suolaa

Paista haukifilee voi ja maapähkinäöljyseoksessa. Mausta valkopippurilla ja suolalla. Ripottelin päälle myös saflorin terälehtiä.


Maa-artisokkapyree


500 g kuorittuja ja pieneksi kuutioituja maa-artisokkia
2 shalottia
1 valkosipulinkynsi
noin 50 g voita tai öljyä
2rkl sitruunamehua
n. 1 dl kermaa tai maitoa

Kuullota kattilassa sipulit. Lisää joukkoon maa-artisokat ja paista hiljaisella lämmöllä (noin 20-30min) kunnes artisokat ovat pehmeitä. Lisää loraus kermaa, soseuta sauvasekottimella. Lisää kermaa sen verran, että koostumus on mieleinen. Mausta sitruunamehulla (nopeasti ettei se ehdi harmaantua niinkuin minun pyreelleni kävi!).



Fenkolisalaatti


1 fenkoli

1 appelsiini
noin 3 rkl valkoviinietikkaa
noin 3 rkl oliiviöljyä

Suikaloi fenkoli ja appelsiini. Mausta etikalla ja oliiviöljyllä. Tosi hyvä ja helppo salaatti kalalle!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti