Hauki on ekologinen herkku, josta saa ihanan illallisen maa-artisokkapyreen sekä fenkolisalaatin kanssa.
1 haukifilee per ruokailija
voita
maapähkinäöljyä
valkopippuria
suolaa
Paista haukifilee voi ja maapähkinäöljyseoksessa. Mausta valkopippurilla ja suolalla. Ripottelin päälle myös saflorin terälehtiä.
Maa-artisokkapyree
500 g kuorittuja ja pieneksi kuutioituja maa-artisokkia
2 shalottia
1 valkosipulinkynsi
noin 50 g voita tai öljyä
2rkl sitruunamehua
n. 1 dl kermaa tai maitoa
Kuullota kattilassa sipulit. Lisää joukkoon maa-artisokat ja paista hiljaisella lämmöllä (noin 20-30min) kunnes artisokat ovat pehmeitä. Lisää loraus kermaa, soseuta sauvasekottimella. Lisää kermaa sen verran, että koostumus on mieleinen. Mausta sitruunamehulla (nopeasti ettei se ehdi harmaantua niinkuin minun pyreelleni kävi!).
Fenkolisalaatti
1 fenkoli
1 appelsiini
noin 3 rkl valkoviinietikkaa
noin 3 rkl oliiviöljyä
Suikaloi fenkoli ja appelsiini. Mausta etikalla ja oliiviöljyllä. Tosi hyvä ja helppo salaatti kalalle!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti