lauantai 23. maaliskuuta 2013

Tonnikalapihvi wasabi-avocadopyreellä

Tämä tonnikala on ihanaa. Suussasulavaa, pehmeää ja kevyttä. Wasabi-avocadopyree on harmoninen lisuke. Kun ostat tonnikalaa, muista valita kestävästi pyydettyä tonnikalaa, joka on MSC tai FOS sertifikoitua. Mielummin kannattaa kumminkin syödä itsekalastettua, tai ainakin suomalaista, kalaa.:)



















Tonnikala wasabi-avocadopyreellä
neljälle

Lähde: The Japanese Grill, Tadashi Ono

2 avokadoa, kuutioituna
1 rkl wasabia
1 rkl limemehua
1 tl suolaa
2 rkl hyvin hienoksi pilkottua kevätsipulia (tai ruohosipulia)
1 dl marinadia
4 tonnikalapihviä (yhteensä noin 600 grammaa)

marinadi

4 rkl soijaa
4 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 tl mustapippuria

Hienonna valkosipuli, ja lisää marinadin loput aineet kulhoon.

Laita avokadot, wasabi, limemehu, suola ja kevätsipuli, murskaa aineet yhteen haarukalla.
Kastele tonnikalapihvit huolellisesti marinadissa matalassa lautasessa joka puolelta.
Lämmitä valurautapannu kuumaksi. Paista tonnikalapalat oliiviöljyssä noin 45 sekunttia per puoli, eli yhteensä 1,5 minuuttia. Vain tonnikalapihvin pinnan tulisi kypsyä, ja sen pitää jäädä raaksi sisältä. Lusikoi pihvien päälle avocadopyreetä ja tarjoile heti esim riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti