lauantai 23. maaliskuuta 2013

Marjaisa Macaronmania

Tässä kokoelmani terveellisempiä vitamiinipitoisia marjamacaroneja, joiden kuoriin on lisätty pakastekuivattua marjajauhetta


















Marjaisat macaronikuoret

110 grammaa munanvalkuaista
55 grammaa sokeria
88 grammaa mantelijauhoa
12 grammaa pakastekuivattua marjajauhetta (esim. Biokian)
175 grammaa tomusokeria
elintarvikeväriä apteekista

Laita teräksiseen kulhoon valkuaiset ja sokeri. Sekoita sähkövatkaimella marenkia kunnes se on hyvin kovaa eikä valu pois astiasta vaikka kääntäisit sen ylösalaisin. Siivilöi mantelijauho ja tomusokeri toiseen kulhoon ja lisää joukkoon marjajauhe sekä elintarvikeväri. Sekoita marenki nuolijalla jauheen joukkoon. Lisää työvaiheista aiemmassa postauksessani. Pursota leivinpaperille ja kypsennä macaroneja uunissa alatasolla 15 minuuttia 145 asteessa.


Tyrnimacaronit ihanan pirtsakalla tyrnicurdilla.


















Tyrnimacaronien kuoriin on lisätty tyrnijauhetta sekä punaista ja keltaista elintarvikeväriä.

Tyrnitäyte

1 dl tyrniä
1 dl sokeria
3 munan keltuaista
100grammaa voita

Soseuta tyrni ja sokeri seos sauvasekoittimella. Lämmitä keltuaisten kanssa. Sekoita jatkuvasti. Kun seos kiehahtaa, nosta levyltä, ja jäähdytä. Lisää 100grammaa voita ja sekoita sauvasekoittimella. Jäähdytä jääkaapissa, kunnes sopivan paksua.



Karpalomacaronit ihanalla kinuskitäytteellä


















Karpalomacaronien kuorissa on karpalojauhetta ja täytteenä karpalon klassinen toveri, kinuski. Karpalon sijasta puolukka toimii myös yhtä hyvin. En lisännyt kuoriin ollenkaan väriä. Halutessasi lisää jauhemaista punaista elintarvikeväriä.


Kinuskitäyte

100 g sokeria
1 dl vispikermaa
75 grammaa voita

Sulata sokeri kattilassa ja kuumenna kerma mikrossa. Kun sokeri on sulanut ja rusehtunut lisää kerma varovasti joukkoon. Sekoita ja jätä jäähtymään. Kun kinuski on viilennyt sen verran, ettei voi enää sula sinne, lisää joukkoon voi sauvasekoittimella vatkaten.


Mustikkamacaronit mulberryvalkosuklaaganachella
























Mustikkamacaronien täytteeksi laitoin valkosuklaaganachea sekoittettuna Jam It-mulberryhilloon.


Valkosuklaaganache hillolla

20 grammaa vispikermaa
100 grammaa valkosuklaata
40 grammaa hilloa / marjoja

Lämmitä kerma pienessä kattilassa kiehuvaksi. Lisää joukkoon valkosuklaa ja anna sulaa. Sekoita. Lisää hillo joukkoon.  Anna jäähtyä huoneenlämpöön.


Lähteet:
Macaroninkuoret.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti