lauantai 9. maaliskuuta 2013

Karitsan sisäfileetä, hollandaisekastiketta, parsaa ja liekitettyjä siitakesieniä

Kaikki tämän aterian osat valmistuvat muutamassa muutamassa touhukkaassa minuutissa.
Kehittämäni liekitetyt siitakesienet ovat olleet hyvin suosittuja. Ne toimivat hyvin sekä bourbonilla että konjakilla liekitettyinä.
Hollandaisekastikkeen ohje on sovellettu Aura Liimataisen keittokirjasta. Bearnaise -kastike on klassisempi yhdistelmä karitsan kanssa, mutta minulla ei ollut kirveliä tai rakuunaa, enkä olisi jaksanut tehdä reduktiolientä. 



Karitsan sisäfileet

2 karitsan sisäfileetä per ruokailija
rosmariinin oksa
suolaa ja pippuria
raastettua sitruunankuorta
oliiviöljyä

Kuumenna valurautapannussa oliiviöljyä. Lisää joukkoon rosmariininoksa. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Paista karitsan sisäfileitä vain minuutin verran. Kääntele pihdeillä niin. että ne kypsyvät kaikkialta. Raasta päälle sitruunankuorta.

Parsa

Puntti parsaa
suolaa

Keitä parsoja suolatussa vedessä 4 minuuttia. Nosta siivilään valumaan.

Liekitetyt siitakesienet

400 g siitakesieniä
shalottisipuli
valkosipuli
1/2 dl bourbonviskiä tai konjakkia
voita
oliiviöljy

Hienonna sipulit ja puhdista ja tarvittaessa viipaloi siitakesienet. Kuumenna matala kannellinen kattila. Paista sipuleita hetken oliiviöljy-voiseoksessa. Lisää sienet. Kun ne ovat kypsiä, kaada joukkoon bourbon/konjakki ja sytytä. Ravista kattilaa (varo liesituuletinta ja kulmia) kunnes tuli sammuu. Tarjoile samantien.

Helppo hollandaisekastike

3 munankeltuaista
150 grammaa mikrossa sulatettua voita
1 rkl sitruunamehua
1 rkl valkoviinietikkaa
suolaa

Vatkaa keltuaisia pienessä kattilassa sähkövatkaimella muutaman minuutin verran. Lisää joukkoon sitruunamehu, etikka ja suola. Vatkaa vielä minuutin verran. Täytä iso astia hanasta kuumalla vedellä. Laske keltuaiskattila kuumaan vesihauteeseen ja lisää joukoon ruokalusikallinen kuumaa sulaa voita. Vatkaa kunnes kastike kiiselöityy. Lisää voi joukkoon tipotellen jatkaen vatkausta kokoajan. Lopuksi voit lisätä voita vauhdikkaammin. Jätä valkoinen pohjalla oleva sakka käyttämättä.

Vinkki: tee jälkiruuaksi macaroneja ylijääneistä valkuaisista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti